Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Șamponul devine ineficient după folosire îndelungată?

28.03.2014

Foarte mulți oameni se plâng de ineficiența șamponului  sau de faptul că părul lor devine imun la efectele benefice pe care acesta le are asupra părului.  Cât adevăr se ascunde în spatele acestei credințe vei descoperi în rândurile de mai jos.

Care este motivul pentru care ți se pare ineficient șamponul?

Foarte multe femei au această idee în cap întrucât după o anumită perioadă de timp intervine obișnuința. Mulți au impresia că șamponul nu mai este la fel de bun ca înainte întrucât părul nu mai arată și nu se mai simte ca atunci când a fost utilizat pentru prima dată. Nimic mai fals! Șamponul, atâta timp cât respectă termenul de valabilitate, are tot timpul același proprietăți. Singurul lucru care se poate întâmpla este ceea ce în limba engleză se numește ”product build-up”, adică acumularea de ingrediente active pe firul de păr ce trebuie curățate cu un alt tip de șampon.  

Dovezile științifice care să susțină această teorie.

Nu există nici un fel de dovezi științifice care să demonstreze că utilizarea îndelungată a aceluiași șampon imunizează părul la efectele benefice ale acestuia. Oricât de mult este folosit, șamponul îndeplinește mereu același rol – acela de a curăța și de a îngriji atât pielea scalpului, cât și firul de păr. Experții explică faptul că șampoanele conțin ingrediente care hrănesc părul și îl fac ușor de coafat, însă în același timp pot lăsa anumite reziduuri, care, treptat, se adună.

Dacă observi că părul își pierde din strălucire, folosiți un șampon purificator o dată sau de două ori pe lună, pentru a îndepărta reziduurile vechiului șampon.

Există alți factori care au un impact mult mai puternic asupra deteriorării firului de păr.

Factorii deteriorării părului.

Practic vorbind, factori precum:

  • vremea de afară,
  • poluarea,
  • hormonii,
  • somnul și dieta afectează calitatea părului.

Dacă există un dezechilibru în acest sens atunci el se poate confunda ușor cu efectul pe care îl are șamponul asupra părului. De aceea înainte de blamarea acestuia  este necesară o abordare holistică pentru stabilirea exactă a cauzelor care au dus la o deteriorare a părului.

Ai probleme cu căderea părului?

NutriShine conține Cynatine®HNS, cheratină naturală solubilă în formă patentată, și supliment de zinc care, împreună contribuie la promovarea creșterii părului și la reducerea pierderi acestuia, dându-i strălucire și întărindu-l. 

Rezultatele clinice a folosirii ingredientului cheie Cynatine®HNS au arătat:

  • Pierderea părului s-a redus deja după o lună de folosire la 100% din utilizatori 
  • Stimulează creșterea naturală a părului la 90% din utilizatori
  • Rezistența părului s-a îmbunătățit la 75% din utilizatori 
  • Strălucirea părului a crescut la 83% din utilizatori