Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Secretul longevității

09.10.2014

Încă din cele mai vechi timpuri omenirea a căutat răspuns la întrebarea “Care este secretul longevităţii?”

Armonizarea materiei cu energia

Este considerată ca element cheie în longevitate, armonia fiind generatoare de linişte interioară, de mulţumire de sine, satisfacţie şi bucurie - elemente necesare unei bune circulaţii energetice într-un organism sănătos.

Un pas important în atingerea şi conservarea armoniei este dobândirea clarităţii mentale, elementul atât de necesar pentru dobândirea disciplinei în modul de viaţă

Concentraţia crescută de alfa caroten

Pare a fi direct corelată unui risc scăzut de deces de cauză cardiovasculară sau cancer. De aceea, specialiştii recomandă includerea în cantităţi mari în alimentaţie a legumelor cu un conţinut bogat de alfa caroten. Între acestea, cele mai importante sunt legumele galben-portocalii (morcovii, cartofii dulci, dovlecii) şi verde închis (broccoli, fasole verde, mazăre, spanac, napi, salată verde.

Mișcarea fizică

Nu este un lucru nou că mişcarea fizică ne ajută să trăim mai mult, însă un studiu recent a scos la iveală cât este aceasta de importantă pentru viaţa fiecăruia dintre noi. Cei care obişnuiesc să facă sport au şanse să trăiască cu câţiva ani mai mult decât sedentarii.

Buna dispoziție

Persoanele care râd mai des trăiesc mai mult a concluzionat şi că există o legătură între optimism şi o speranţă de viaţă mai mare. Astfel, cei mai mulţi dintre cei 243 de subiecţi care au luat parte la studiu au declarat că sunt persoane deschise, sociabile şi pline de optimism.

Viciile

Oamenii fără vicii îşi înjumătăţesc şansele de a muri din cauza vreunei boli.