Siluetă de vis în Decembrie: Retete ziua 1

09.12.2014

Faceţi cunoştinţă cu cele mai delicioase reţete pentru slăbire, care vă vor aduce silueta de vis fără a vă înfometa

  • o legătură de spanac proaspăt
  • 1 măr
  • jumătate de avocado
  • frunze de mentă sau melisă
  • un pumn de migdale
  • 100 ml de apă minerală
Se amestecă ingredientele într-un blender și se servește imediat 

Tăiței de dovlecel cu pesto

De obicei, pesto este utlizat ca sos pentru paste cu fasole verde si cartofi, dar este la fel de delicios servit cu legume proaspete sau la grătar.

Ingrediente:

  •        1 dovlecel mediu,
  •        30 g semințe de pin, 2 căței de usturoi,
  •        o mână de legume cu frunze verzi (varză, spanac),
  •        ulei de masline BIO,
  •        sare, piper.

Pesto se prepară în blender: se amestecă o mână de legume cu frunze verzi, semințe de pin, cățel de usturoi și o lingură de ulei de măsline. Se mixează toate până se obține un amestec uniform dens și se condimentează după gust. Dovlecelul se taie precum “tăițeii” (felii subtiri, dar lungi). Tăițeii se adaugă în apă fierbinte și se gătesc timp de 4 minute. Se scurge și se amestecă cu pesto.

Legume prăjite cu quinoa

Ingrediente:

  • 100 g quinoa,
  • ½ ardei roşu,
  • ½ dovlecel verde,
  • ½ vânătă mică,
  • arpagic,
  • zeama de la ½ de lămâie,
  • ulei de măsline,
  • piper, sare

Se spală quinoa sub jet de apă și se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Se amestecă din când în când. Legumele se spală şi se taie în cuburi uniforme. Se prăjesc într-o lingură de ulei de măsline, se toarnă o cană de apă şi se fierbe timp de 15 minute.

Quinoa se scurge şi se amestecă cu legumele prăjite. Se adaugă arpagic tocat mărunt şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.Quinoa se răceşte și se serveşte pe un pat de salată verde proaspătă.