Siluetă de vis în Decembrie: Retete ziua 3

Hormonii care te îngrașă!

Află aici

Siluetă de vis în Decembrie: Retete ziua 3

10.12.2014

Faceţi cunoştinţă cu cele mai delicioase reţete pentru slăbire, care vă vor aduce silueta de vis fără a vă înfometa

Mic dejun copios

  • 1 felie de pâine integrală
  • ¼ avocado
  • 1 ou
  • zeama de la ½ lămâie
  • suc de ananas proaspăt stors

Pisează avocado și amestecă-l cu oul fiert tare și zeama de la lămâie

Supă de linte

Lintea ar putea fi numită super-alimentul uitat. Aceasta conține o mulțime de proteine, fibre și minerale, printre care zincul. Deși are o valoare energetică scăzută, este foarte sațioasă.

Ingrediente:

  • 150 g linte (puteți alege între verde, portocaliu, galben),
  • 1 morcov, 1 ceapă medie, 1 praz, pătrunjel sau țelină,
  • ulei de măsline,
  •  boia de ardei dulce, piper, sare.

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se prăjește cu o lingură de ulei, se adaugă lintea (lintea se pune peste noaste sau pentru cel puțin câteva ore la înmuiat în apă). Se adaugă morcovul tăiat rondele și apă suficientă pentru a acoperi toate ingredientele. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă boia de ardei și se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Între timp, se taie praz, se taie patrunjelul și țelina. Legume și condimente tocate se adaugă la supă și se gătește pentru încă zece minute.

Salată de ridiche neagră

Ingrediente:

  • ½ ridiche neagră,
  • morcov,
  • ½ măr,
  • ¼ varză,
  • oţet de mere,
  • ulei de măsline,
  • sare

Spălăm morcovul, ridichea neagră şi mărul, le curăţăm de coajă şi le radem. Spălăm varza şi o tăiem ca pentru salată. Toate legumele le amestecăm într-un vas, punem sare, oţet şi ulei, şi amestecăm bine. 

Tocană de broccoli

Ingrediente

  • 100 de grame de broccoli
  • un praz
  • un cățel de usturoi
  • unt de cocos
  • frunze de dafin
  • curry, sare, piper

Prazul și broccoli se taie în bucăți mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. La foc mediu se pune într-o cratiță o lingură de unt de nucă de cocos, se adaugă usturoiul, se amestecă bine, se adaugă legumele tocate. Se călesc și se amestecă continuu, se adaugă frunze de dafin, sare, piper și curry după gust și se toarnă ½ litru de apă. Se acoperă cratița și se fierbe timp de 20 de minute la foc mic. Când tocană este gata se asezonează după gust.