Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Elimină natural sindromul premenstrual

27.10.2016

În fiecare lună acceeași problemă: iritabilitate, stare de spirit proastă, lipsă de energie. Bărbații știu: e acea perioadă a lunii. Dar, află că din punct de vedere medical aceaste simptome sunt recunoscute ca fiind sindromul premenstrual, o afecțiune frecventă la aproape jumătate din femeile cu vârstă fertilă. Partea bună este că există modalități naturale de ameliorare a acestor simptome. 

Sindromul premenstrual este o afecțiune medicală comună, care apare de obicei cu aproximativ 10 zile înainte de menstruație. Simptomele pot varia de la o lună la alta ca manifestare și intensitate.

Când există exces de estrogen în organism, emoțiile ne pot copleși

Dacă te întrebi de ce doar în anumite zile ale lunii ești o ”epavă”  emoțională, răspunsul este: din cauza hormonilor, cu precădere a estrogenului. Principalii hormoni care reglează ciclul menstrual sunt estrogenul și progesteronul. Majoritatea simptomelor legate de sindromul premenstrual sunt în strânsă legătură cu dominanța estrogenică.

Un rol important este jucat și de alimentație  (excesul de zahăr în alimentație, de carbohidrați fără valoare nutritivă), de stres, mediul înconjurător, lipsa activitățiilor fizice. Toți acești factori favorizează un nivel ridicat de estrogen în organism.

Estrogenul poate fi în spatele atacurilor de foame și panică

În unele cazuri, sindromul premenstrual este atât de intens încât unele femei se pot confrunta cu atacuri de panică, episoade de foame de lup, balonare, tulubrări de somn.

Ce ajută la eliminarea sindromului premenstrual?

Pentru început, poți încerca să faci unele schimbări în stilul de viață, aceste schimbări favorizând reducerea nivelului de estrogen din organism:

  • Includerea în activitățile zilnice regulate a cel puțin jumătate de oră de activitate fizică sau plimbări
  • O dietă echilibrată cu conținut preponderent de legume și fructe proaspte, cereale
  • Evitarea alimentelor prea sărate sau prea dulci, a cofeinei, alcoolului și țigărilor
  • Suficient somn
  • Utilizarea de metode de relaxare (compania unor persoane dragi, sportul, lectura, hobby-uri, yoga, masaj)
  • Consumarea de suplimente alimentare naturale 100% precum EstroLux, un produs care conține ingrediente active naturale care ajută la echilibrarea nivelului de estrogen din organism.

EstroLux este un produs care conține ingediente dovedite că funcționează în echilibrarea nivelului de estrogen, astfel contrubuind la atenuarea simptomelor sindromului premenstrual.