Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

SOS, ajutor pentru pielea uscată!

22.01.2015

Atunci când vorbim despre frumusețe, vorbim în mod inevitabil despre sănătatea pielii și a tenului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea începe să-și piardă din hidratarea naturală, din elasticitate și din capacitatea de a mențin hidratarea deoarece glandele își încetinesc activitatea și nivelurile de estrogen scad

Cauzele uscării pielii sunt însă mult mai numeroase și complexe și au legătură cu vremea de afara, săpunurile pe care le folosești, echilibrul hormonal etc. Citește în rândurile de mai jos ce poți face pentru a avea o piele cât mai frumoasă.

Evită apa fierbinte. Aceasta iți poate deshidrata pielea la fel de mult ca o vizită la plajă. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile hidratante naturale ale pielii ce acționează precum niște mini-bureți iar lipsa lor nu mai permite pielii să rețină umiditatea necesară pentru o hidratare corectă.

Ai grijă ce mănânci. Este indicat să consumi alimente bogate în acizi grași esențiali ce ajută la întărirea barierei naturale de protecție a pielii. Acestea se găsesc cu precădere în peștele de apă rece (somon, sardine), nuci, semințe de in. Evită cofeina, ciocolata, tutunul și alcoolul. Consumă minim 2 litri de apă pe zi, poate chiar mai mult dacă ești activă.

Curăță corect pielea. În cazul pielii uscate se recomandă folosirea de creme și loțiuni de curățare pentru față și geluri de duș ce conțin ingrediente hidratante. De asemeni se recomandă folosirea săpunurilor care au adăugate uleiuri. De asemeni este necesara evitarea deodorantelor și a detergenților antibacterieni, mai ales a celor foarte puternice. Fiecare persoana reacționează diferit la produsele de îngrijire astfel ca alegerea produsului cel mai potrivit se face prin tatonare. Ca o indicație generală, pielea ar trebui sa fie catifelată după curățare, nu uscată.

Identifică potențialele cauze medicale. Când pielea este foarte uscată, iritată sau chiar decojită nu merge doar la dermatolog. Afecțiuni legate de glanda tiroidă, precum și unele tratamente medicamentoase pot contribui la uscarea pielii. În plus, dacă suferi de alergii sau astm, riscul de a avea pielea foarte uscată este mai mare.

Redu consumul de diuretice. Un consum ridicat de cafea si băuturi alcoolice, ce sunt diuretice puternice contribuie la deshidratarea întregului organism iar efectele se observă cel mai mult pe piele. 

Tu ce trucuri folosești pentru a combate eficient uscarea pielii?