Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Spune ADIO călcăielor crăpate

03.07.2014

Călcâiele crăpate sunt o afecţiune cu care aproape toată lumea se confruntă, în special persoanele în vârstă, deoarece exercită mai multă presiune asupra picioarelor. Dar să nu uităm că şi persoanele tinere se confruntă cu această problemă.

Cele mai întâlnite cauze care duc la crăparea calcaielor sunt: uscarea excesivă a pielii, statul prelungit în picioare, supraponderabilitatea şi încălţămintea neadecvată.

Ca tratamente naturiste pentru călcâiele crăpate noi vă recomandăm următoarele:

Masaj cu căpşuni, sare de mare şi ulei de măsline

Se amestecă 10 căpşuni cu 2 linguri cu ulei de măsline şi o linguriţă cu sare de mare sau grunjoasă. Se va întinde această pastă pe călcâiele dureroase şi masaţi cu putere, apoi lăsaţi să acţioneze timp de un sfert de oră.  Îndepărtaţi uşor, alternând apa caldă cu cea rece.

Oţetul

Se toarnă o ceaşcă de oţet alb în 6 litri de apă caldută şi se ţin picioarele în această soluţie timp de 30 minute, o dată pe săptămână. După această baie se va aplica o cremă hidratantă.

Scrub cu portocale şi ulei

Acest scrub are efect revigorant. Aveţi nevoie de 2 portocale, o cană de ulei vegetal şi o cană cu sare de mare sau sare grunjoasă. Uleiul se va amesteca cu sarea de mare şi se taie portocalele felii rotunde. Se va scufunda felia de portocală în amestecul  de ulei cu apă călduţă. Acest scrub vă va oferi o curăţare profundă, revigorantă si vă va catifela călcâiele.

Crema de galbenele şi ceapă

Aveţi nevoie de o cremă şi de o ceapă. Ceapa o dati pe razătoarea mică şi amestecaţi-o cu cremă de galbenele. Se ung călcâiele crăpate cu crema obţinută în fiecare seară şi se pun şosete pentru nu a murdări lenjeria. Crema se va păstra la frigider. Rezultate foarte bune şi rapide le puteţi obţine şi din sucul proaspăt de la o ceapă cu ulei de măsline.

Orez şi miere

Pentru a scăpa de celule uscate şi moarte ale pielii, mai întâi trebuie să măcinaţi un pumn de orez (are proprietăţi abrazive) până ce obţineţi o pudră groasă. Adăugaţi câteva linguriţe de miere şi oţet din cidru de mere, ca să obţineţi o pastă relativ densă. Dacă crăpăturile sunt adânci, atunci adăugaţi şi o linguriţă de ulei de migdale dulci, ambele având virtuţi exfoliante şi hidratante. Faceţi o baie la picioare, ca să le hidrataţi, timp de 20 minute, apoi masaţi cu pastă obţinută.