Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Ce sunt superalimentele și cum te ajută să slăbești?

25.09.2015

Superalimentele au fost denumite așa pentru că sunt foarte bogate în nutrienți, fiind considerate, după îndelungi studii, extrem de benefice pentru sănătate. Super-alimentele conţin o cantitate mare dintr-o anumită substanţă benefică pentru organismul tău, fie că este vorba despre nutrienţi care îţi hrănesc părul, te ajută să ai o piele mai fină sau chiar vei pierde în greutate.

Algele

Bogate în iod, fier și vitamine, algele sunt recunoscute pentru faptul că pot accelera metabolismul. Consumul de alge duce la îmbunătățirea rapidă a stării de sănătate, dar și la slăbire, deoarece enzimele din alge accelerează arderile în organism. Conform specialiștilor, 200 gr de alge pe zi țin bolile la distanță și prelungesc cu câțiva ani durata de viață.

Cartofii dulci

Bogați în vitamine și fibre, și cu un conținut mare de magneziu, cartofii dulci conțin o serie de antioxidanți esențiali în prevenirea îmbătrânirii premature și în menținerea unei stări de sănătate optime. Cartofii dulci poți fi introduși în alimentație prin înlocuirea cartofilor clasici.

Nucile

O mână de nuci pe zi poate crește durata de viață cu până la patru ani. Bogate în vitamine și minerale, dar și în grăsimi sănătoase, nucile sunt un adevărat elixir pentru sănătate și pot ajuta foarte mult în ceea ce privește eliminarea kilogramelor în plus. Nucile trebuie consumate întotdeauna crude, fără adaos de sare sau zahăr.

Peștele gras

Păstrăvul, macroul, sardinele sau somonul sunt pești care conțin cantități mari de acizi grași esențiali Omega 3, ceea ce îi face ideali de consumat de către persoanele care vor să slăbească, care au probleme cu colesterolul mărit sau afecțiuni ale inimii.

Ouăle

Deși multă vreme s-a crezut că ouăle cresc valorile colesterolului, mai nou studiile arată că 3-4 ouă fierte pe săptămână nu influențează colesterolul, ba chiar au o mulțime de avantaje atât pentru sănătate, cât și pentru dietă, deoarece conțin multe proteine și sunt bogate în vitamine și minerale.

Totuși nu uita că pentru a pierde sănătos în greutate și pentru a-ţi îmbunătăţi sistemul imunitar ar trebui să mănânci o plajă largă de alimente cum ar fi: legumele, fructele, carnea, lactatele şi alte astfel de alimente neprocesate.