Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Te-ai săturat de oboseală și lipsă de concentrare?

11.10.2016

Ai impresia că nimic nu îți iese cum trebuie, senzația de oboseală continuă devine copleșitoare, memoria îți joacă farse...este timpul să aflăm cauzele!

Stilul de viață modern, rapid și cu multiple obligații poate deveni copleștior, mai ales că nu ne putem permite nici material și nici ca timp prea multe vacanțe și momente de relaxare. Da, acesta este stresul, iar dacă îl combinăm cu o alimentație nesănătoasă, lipsa somnului, fumat sau comsum excesiv de alcool, atunci avem rețeta perfectă pentru epuizare.

Cum afectează stresul funcția cognitivă?

Răspunsul la stres este dat de hormonul cotizol, care este produs în glanda suprarenală. Ori de câte ori suntem supuși stresului nivelul de cortizol din sânge crește, provocând un val de schimbări în organism, atfel pregătind organismul pentru răspunsul la stres. Acest lucru este foarte util pentru situațiile în care factorul de stres este real, adică depinde însăși viața noastră, dar de cele mai multe ori stresul este provocat de situațiile de zi cu zi, stresul devenind parte a vieții noastre și prezent în mod continuu. Sinteza de cortizol pe termen lung poate avea consecințe grave asupra sănătății. Studii recente scot în evidență faptul că stresul cronic conduce la deteriorarea unor celule din creier, în special din zona responsabilă cu memoria și provoacă îmbătrânirea prematură a creierului. Prejudiciul provocat de către stres creierului este ireparabil.

Este greu să eliminăm toți factorii de stres din viața noastră, atunci ce e de făcut?

Cheia pentru a avea o minte limpede, memorie bună și capacitate de concentrare este găsirea unei modalități de a ”naviga” prin situațiile stresante. Cea mai bună metodă de gestionare a stresului este de fapt combinarea atrei factori: tehnici de relaxare + odihnă suficientă + dietă sănătoasă. Toate acestea reduc nivelul de cortizol din sânge.

De foarte mare ajutor sunt plantele adaptogene, cum ar fi: ciuperca cordyceps, ginsengul și coroana regelui. Aceste plante ajută la echilibrarea răspunsului organismului în periaodele de stres, astfel câ reduc expunerea organismului timp prea îndelungat la cortizol. Produsul AdrenaLux susține galnda suprarenală, responsabilă cu sinteza de cortizol, contribuind astfel la buna funcționare a acesteia și la o sinteză normală de cortizol. AdrenaLux conține de asemenea vitamina B5, care printre altele este implicată în conversia alimentelor în energie, așadar restabilește vitalitatea organismului.