Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Verdeturile-medicamente compensate

20.02.2014

Ați avut vreodată probleme în păstrarea verdeţurilor proaspete? Coriandrul, leuşteanul și pătrunjelul se veştejesc, sau se usucă după câteva zile?

Iată un truc simplu care funcţionează într-adevăr, păstrează ierburile proaspete, până la câteva săptămâni chiar. Trucul implică utilizarea inteligentă a unei pungi de plastic.

Modalităţi de păstrare a verdeţurilor:

  • Tăiaţi partea de jos a tulpinilor;
  • Asiguraţi-vă că frunzele sunt complet uscate, e bine să evitaţi clătirea lor, asta până în momentul folosirii lor;
  • Dacă stocaţi ierburile în frigider, acoperiţi-le lejer cu o pungă de plastic.
  • Puneți verdețurile în apă și modificți apa după câteva zile, dacă aceasta începe să se decoloreze.

Coriandrul iubeşte temperaturile reci şi ar trebui să fie depozitat în frigider

Pătrunjelul poate fi păstrat la temperatura camerei sau în frigider;

Busuiocul este stocat în mod ideal la temperatura camerei şi nu în frigider, deoarece se poate deteriora la frig, el se mai poate păstra sub forma congelată, aceasta fiind cea mai rapidă şi cea mai simplă metodă de păstrare. Se pun buchetele de busuioc într-o pungă specială pentru congelator, pe care trebuie să o sigilaţi bine, după care se pune punga în congelator.

Nu este necesar să aşteptaţi ca busuiocul să se dezgheţe înainte de utilizare, ci îl puteţi folosi în mâncăruri aflându-se chiar şi în formă congelată.  

Busuiocul era considerat iarba dragostei şi a fertilităţii, înflorirea lui fiind celebrata prin serbări şi prin adevărate ritualuri. La greci şi în aproape toate ţările creştin-ortodoxe, busuiocul are aproape aceleaşi semnificaţii ca şi în India, fiind considerat planta sacră.

Agheasma se face cu ajutorul busuiocului, şi tot cu un buchet de busuioc se împrăştie apa sfântă, pentru alungarea necuratului ori pentru sfinţirea locurilor.

De asemenea, busuiocul se pune la icoane, pentru a atrage protecţia divină asupra casei şi a ocupanţilor săi. Însă dincolo de dimensiunea sa spirituală şi magică, busuiocul mai are o calitate foarte importantă - aceea vindecătoare.

Frunzele de busuioc sunt renumite pentru proprietăţile lor medicinale, precum şi pentru proprietăţile lor culinare, busuiocul este o sursă bogată de elemente nutritive şi are un mare plus într-o varietate de feluri de mâncare.

Coriandrul  este o plantă erbacee de la care se folosesc, în scop medicinal, fructele ajunse la maturitate complete. Acestea se culeg în lunile iulie-august. Are proprietăţi terapeutice cum sunt ( aromatizante, calmante ale durerilor abdominale, cu eliminarea gazelor din stomac şi din intestine, tonic aperitive şi stimulente ale poftei de mâncare).

Boli în care este recmandat consumul de coriandru:

  • Boli ale sistemului nervos: oboseala, somnolenţa, ameţeli;
  • Anorexie : lipsa poftei de mâncare;
  • Colici intestinali la copii;

Pătrunjelul verde sau uscat, previne retenţiile de apă în ţesuturi şi indigestiile  şi balonările. Restabileşte digestia şi stimulează funcţia hepatică, purifica sângele şi contribuie la detoxifierea organismului.