Cinci moduri de a elimina balonarea definitiv

Balonarea este o problemă dificilă care poate avea impact negativ asupra vieții cotidiene, de la frustrarea neplăcută cauzată de pantalonii care nu vin bine până la jena de a reține gazele în public. Și mai există și durerea supărătoare care însoțește toate acestea.  

Continuă să citești pentru a afla cauzele acestei senzații inconfortabile și cum să o tratezi înainte de a deveni un risc pentru sănătate. 

Unveiling the truth behind bloating

Deslușirea adevărului din spatele balonării

Deslușirea adevărului din spatele balonării

Balonarea este acea senzație de saturație, senzație de apăsare și umflături în jurul zonei abdominale. Unii o resimt doar ocazional, în timp ce mulți suferă de ea zilnic. 

Acest lucru merge dincolo de disconfortul fizic. Se poate simți ca ceva ce te împiedică să te bucuri pe deplin de viață. Abdomenul umflat creează dificultăți în a te simți atrăgător, deoarece majoritatea hainelor nu se mai potrivesc. Teama flatulențelor în timp ce ieși cu prietenii sau la o întâlnire poate fi zdrobitoare. 

În plus, încercarea de a suprima disconfortul și de a ascunde burta poate duce la evitarea totală a ieșirilor. Există o modalitate de a pune capăt acestei situații! 

La fel ca în cazul oricărei probleme de sănătate, este util să cunoști cauza. Ce anume se ascunde în spatele acestei burți cu aspect de balon și de ce este atât de greu să scapi de ea? De fapt, există mai mulți factori răspunzători. 

Intoleranțe alimentare  

Intoleranțele alimentare variază de la o persoană la alta și, uneori, poate fi greu de detectat care sunt alimentele ce nu pot fi consumate. Organismul nu poate digera corect anumite alimente, astfel încât părțile nedigerate rămân în intestin. Acest lucru duce la fermentație și la producerea de gaze, provocând balonare. Cele mai frecvente intoleranțe alimentare includ lactoza și glutenul. 

Fluctuațiile hormonale 

În cazul femeilor, balonarea de natură hormonală este destul de frecventă. În timpul ciclului menstrual și al perimenopauzei, nivelurile hormonale fluctuează, în special estrogenul și progesteronul. Acest lucru provoacă retenție de apă și reflux digestiv, ceea ce duce la umflarea abdomenului. Totodată, digestia încetinește, ceea ce duce la o mai mare acumulare de gaze și balonare.

Stresul 

În momentele de stres, digestia este supusă unei mari presiuni. Echilibrul delicat este perturbat, ceea ce duce la diaree sau la o digestie mai lentă și constipație. Aceasta din urmă provoacă o producție excesivă de gaze și, în consecință, balonare.

Dezechilibrul bacteriilor intestinale  

Intestinul este o adevărată comunitate dinamică de microorganisme numită microbiom intestinal. În această comunitate există bacterii benefice și bacterii nocive, iar acestea trebuie să fie în echilibru pentru o digestie sănătoasă.

Cu dieta modernă plină de alimente procesate, expunerea la toxine și utilizarea anumitor medicamente, dezechilibrul intestinal este cea mai frecventă cauză a balonării. În timp ce expunerea la toxine și medicamentele ucid bacteriile benefice, alimentele procesate ajută bacteriile nocive să se dezvolte.  

Se crede că bacteriile nocive eliberează mai multe gaze în exces ca produs secundar, cauzând umflarea abdomenului de care este greu de scăpat! 

În plus, acest dezechilibru poate duce la probleme digestive grave, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și boala inflamatorie intestinală, așa că este important să acționezi cât mai curând posibil. 

Processed foods

Balonarea nu este doar de ordin fizic!

Ne afectează corpul, mintea și emoțiile, lăsându-ne să ne simțim ca și cum ne-am lupta cu un dușman invizibil în fiecare zi. 

Zbuciumul constant al stomacului și gazele pot crea situații foarte jenante. Dar acestea nu sunt atât de grave în comparație cu disconfortul și chiar durerea care însoțesc un abdomen umflat. Este ca și cum ai avea un balon în interior care nu se dezumflă și poate face ca sarcini simple, cum ar fi mersul sau statul, să pară o luptă. 

Hainele cândva confortabile se simt brusc ca și cum ar fi cu două numere mai mici și nimic nu se mai potrivește în jurul taliei. Este frustrant! Un stomac umflat este greu de privit în oglindă, iar stima de sine scade rapid dacă te confrunți cu această problemă în fiecare zi. 

Dar nu trebuie să începi să anulezi petrecerile și să eviți cinele cu prietenii. Există o modalitate de a elibera abdomenul balonat și de a-ți recăpăta încrederea în tine. 

Bloating is not just physical!

5 moduri de a reechilibra intestinul și de a scăpa de balonare

Cea mai frecventă cauză a balonării este ceva ce majoritatea oamenilor ignoră. Dezechilibrul bacteriilor din microbiomul intestinal.  

Acest dezechilibru, sau disbioză, poate apărea din cauza diverșilor factori care perturbă armonia naturală a microbiomului. Dar vestea bună este că există modalități de a reechilibra intestinul pentru a obține un abdomen plat și o senzație de lejeritate. 

1. Alimentația conștientă

Aceasta presupune stabilirea unor obiceiuri alimentare regulate, consumul de porții mai mici și mestecarea corectă a alimentelor. O masă consistentă ajută la reglarea ritmului intestinal zilnic și sprijină dezvoltarea bacteriilor benefice. 

Cu porții mai mici, intestinul digeră mult mai ușor alimentele, dar nu strică să mesteci bine fiecare porție pentru a evita bucățile nedigerate care pot fermenta în intestin și pot provoca și mai multe gaze în exces. 


Mindful eating

2. Fără băuturi reci 

În cazul unui microbiom intestinal dezechilibrat, cel mai bine este să se evite consumul băuturilor reci. Acestea pot exacerba de fapt problemele digestive, deoarece pun multă presiune asupra intestinului. 

Băuturile reci perturbă și mai mult mediul deja delicat al intestinului, putând afecta creșterea și supraviețuirea bacteriilor intestinale bune.


No cold drinks

3. Exerciții fizice regulate 

Practicarea unei activități fizice regulate poate avea efect pozitiv asupra sănătății intestinale, deoarece microbiomul persoanelor active tinde să fie mai divers decât cel al persoanelor cu un stil de viață sedentar. 

În plus, exercițiile fizice fac minuni pentru atenuarea stresului, un alt vinovat din spatele dezechilibrului intestinal.


Regular exercise

4. Alimentație bogată în fibre 

Alimentația are un rol vital în abordarea dezechilibrului intestinal și în stimularea unui microbiom intestinal sănătos. Obiectivul este de a avea o dietă diversificată, cu alimente integrale bogate în fibre, precum fructele și legumele. În timp ce organismul nu poate digera fibrele, bacteriile benefice pot. De fapt, există un tip special de fibre numite prebiotice pe care bacteriile le descompun pentru propria hrană.

Având o dietă bogată în fibre, este mult mai ușor de susținut creșterea bacteriilor intestinale benefice și de îmbunătățit digestia. 

High-fibre diet

5. Utilizarea suplimentelor probiotice  

Din păcate, soluțiile de mai sus nu sunt suficiente pentru a reechilibra un microbiom dereglat. Și aici intră în joc suplimentele probiotice. 

Suplimentele probiotice introduc bacterii benefice vii pentru a repopula intestinul și a restabili echilibrul bacterian. Practic, scopul este de a depăși numărul bacteriilor nocive, iar probioticele fac acest lucru în mod eficient! 

Datorită capacității lor de a aborda direct cauza principală a unui microbiom intestinal dezechilibrat, acestea restabilesc armonia în tractul intestinal. Pe măsură ce echilibrul este restabilit, digestia este îmbunătățită și se produc mai puține gaze, ceea ce duce la obținerea unui abdomen liniștit și plat. 

Probiotic supplements

Dar nu ne crede doar pe cuvânt. Află cum Anna a scăpat de balonare și și-a recăpătat controlul asupra vieții. 

Anna era mult prea jenată să iasă din casă.

Îmi amintesc că eram atât de lipsită de griji în ceea ce privește sănătatea mea la douăzeci și ceva de ani. Dar apoi, de nicăieri, am început să mă simt balonată seara. Simțeam un pic de disconfort în zona abdomenului, dar nu era nimic grav. 

Încet, a devenit o luptă zilnică. Trebuia să port pantaloni cu talie elastică pentru că nu puteam să-mi închid fermoarul blugilor. Nu mă simțeam deloc atrăgătoare, plus că eram foarte obosită tot timpul. 

Îmi amintesc prima dată când mi-a dat peste cap viața. Trebuia să ies la cină cu prietenii. Mi-am pus rochia mea preferată, care îmi îmbrăca perfect șoldurile. Dar atunci și acolo, tot ce am văzut a fost o burtă masivă și umflată care ieșea în evidență.  

M-am simțit atât de jenată să ies așa, încât m-am schimbat în leggings și o cămașă largă, frustrată că nu mă simțeam la fel de încrezătoare ca de obicei. După cină, burta mea a continuat să crească, iar eu aveam dureri atât de mari - seara a fost un eșec total! 

În scurt timp, m-am simțit atât de jenată de felul în care arătam încât am preferat să anulez întâlnirea cu prietenii decât să mă simt inconfortabil și cu gaze toată seara. 

Anna: “După ce am făcut acest lucru, balonarea a dispărut în câteva săptămâni.” 

Cum nimic nu părea să declanșeze cu adevărat balonarea, m-am gândit că era ceva în neregulă în intestin. După ce am citit despre asta, mi-am schimbat alimentația, am băut chefir în fiecare zi, am mâncat varză murată și am cumpărat 3 suplimente probiotice diferite, dar nimic nu m-a făcut să mă simt mai bine. 

Simțindu-mă frustrată, în cele din urmă i-am mărturisit prietenei mele despre problemele mele. Am fost uimită să aflu că și ea avea aceleași dificultăți! 

Ea mi-a împărtășit propria experiență cu balonarea și chiar mi-a sugerat o soluție! Synbiotic Premium. Când a început să vorbească despre el, m-am gândit, ok, încă un probiotic care nu mă va ajuta...  

Dar apoi mi-a explicat cât de complicat este de fapt să găsești un produs cu tipul potrivit de probiotice și cum bacteriile rareori supraviețuiesc tractului digestiv. Nu e de mirare că nu am văzut nicio diferență! 

Am fost curioasă să aflu cu ce se deosebește Synbiotic Premium de alte produse similare, iar prietena mea mi-a spus că este bogat în tulpini bine cercetate și complet stabile. Era atât de entuziasmată când vorbea despre tehnologia de protecție din spatele acestuia, încât a trebuit să încerc acest produs, chiar dacă nu prea înțelegeam la momentul respectiv. 

După ce l-am luat timp de câteva săptămâni, am fost uimită! Nu mai simțeam disconfortul oribil, iar gazele dispăruseră. Chiar și atunci când mă uitam în oglindă la sfârșitul zilei, nu mai aveam nicio problemă și toate rochiile îmi veneau bine. Aș fi vrut doar să fi găsit această soluție mai devreme!

Synbiotic Premium – probiotice de înaltă calitate într-o formulă stabilă

Este timpul să abordezi balonarea cu fruntea sus. Prin faptul că vizează dezechilibrul bacteriilor intestinale, Synbiotic Premium este soluția potrivită pentru a scăpa de abdomenul balonat și de disconfortul aferent. 

Ceea ce diferențiază Synbiotic Premium de competitorii săi este rata de supraviețuire a bacteriilor. Cele mai multe probiotice nu supraviețuiesc traseului până în intestin, dar datorită unei matrice protectoare speciale din Synbiotic Premium, există o rată de supraviețuire garantată de 90% a bacteriilor vii. 

Astfel, se asigură faptul că micile ajutoare ajung să lucreze acolo unde contează cel mai mult - în intestin. Cu o mare varietate de tulpini probiotice, ajută la creșterea numărului de bacterii intestinale benefice și readuce armonia în intestin. 

Acest lucru implică o digestie mai bună și mai puține bacterii care produc gaze inutile, ceea ce duce la reducerea balonării și la o calitate îmbunătățită a vieții.  

Pentru un microbiom reechilibrat și un abdomen plat! 

**Synbiotic PremiumProbiotice obișnuite1
Culturi bacteriene prietenoase cu intestinul
Protecție suplimentară cu o rată de supraviețuire de 90% X
9 tulpini bacteriene diferite?
Rezistența la sucul gastric și la enzimele digestiveX
Stabilitate la temperatura camerei
Viabilitate garantată cel puțin până la data de expirareX
Potrivit pentru vegani
Garanția returnării banilor în 30 de zileX

Legendă: ✔= da, x = nu, ? = necunoscut sau diferă de la un produs la altul, 1 Suplimente cu culturi bacteriene neprotejate 

Satisfacție garantată în fiecare moment!

Pentru o perioadă limitată de timp, avem o ofertă specială de neratat la Synbiotic Premium! 
Înțelegem că încercarea unui produs nou poate fi descurajantă, motiv pentru care oferim garanția returnării banilor în 30 de zile. Profită de această oportunitate de a economisi și de a investi în bunăstarea ta!  

Produse pentru tine

DETOXIFIERE/REDUCE RETENȚIA DE APĂ
-53%
Preț special 93,00  RON Preț obișnuit 197,92  RON
Vezi produsul
DIGESTIE
-61%
Preț special 34,99  RON Preț obișnuit 89,99  RON
Vezi produsul