Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Zahărul sau „otrava albă”

20.02.2014

Te-ai gândit vreodată până acum ce efect are zahărul asupra organismului? Aceasta este întrebarea la care ar trebui să ne gândim cu toții înainte să-l consumăm, pentru că cercetările efectuate au scos la iveală o mulțime de efecte nocive pe care le vom trece in revistă în rândurile ce vor urma. 

Dar ce este zahărul și de ce este el o toxină? 

Zahărul este dăunător nu pentru că are calorii, ci pentru că este „o otravă în sine", explică doctorul Lustig de la Universitatea de Medicină a Univerisității din California. În opinia sa termenul de zahăr se referă atât la sucroză sau zaharoză (adică zahărul alb şi brun obţinut din trestie de zahăr şi din sfeclă) cât şi la siropul de fructoză obţinut din porumb ambele fiind considerate la fel de nocive.

Spre exemplu, dacă zahărul este consumat în formă lichidă, va ajunge în ficat o cantitate mai mare de fructoză într-un interval mic de timp, ceea ce va influenţa modul în care aceasta este metabolizată. Acest lucru facilitează apariţia rezistenţei la insulină, recunoscută astăzi ca fiind principala cauză a obezităţii, a diabetului de tip 2 și a afecțiunilor cardiace. 

Zahărul creează dependență 

Asta arata ultimele cercetari in domeniu, întrucât determină aceleași reacții chimice la nivelul creierului ca și în cazul persoanelor care iau droguri puternice (cocaina, heroina). Cercetătorii speculează că unele dintre aceste schimbări  neuro-cerebrale sunt aceleași care apar și în cazul tulburărilor alimentare, precum bulimia și anorexia. 

Zahărul și cancerul 

Noi informații care sprijină teoria conform căreia zahărul „hrănește” tumorile canceroase au fost date publicității de către cercetătorii de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite. Insulina se ataşează de aceşti receptori şi trimite un semnal către tumoare ca aceasta să consume glucoză. Atunci când mâncăm sau bem zahăr, acesta provoacă o creştere bruscă a nivelului insulinei în corp, ceea ce poate servi astfel drept catalizator pentru cancer.

Care este soluția? 

Din fericire există la ora actuală o mulțime de înlocuitori ai zahărului care pot substitui cu brio acest  rău atât de extins în alimentația omului modern.  Iată câțiva dintre ei:

  • Extractul de stevia
  • Siropul de arțar
  • Siropul de tapioca (cassava)  
  • Fructele proaspete 

Tu ce alegere ai facut în privința zahărului?

Soluția Sensilab: SlimGo Sugar Blocker

  • Suprimă pofta de dulce;
  • Conține ingrediente dovedite pentru a ajută la controlul glucozei din sânge;
  • Furnizează energie;
  • Scade numărul de calorii ingerate prin dulciuri;
  • Promovează pierderea în greutate