10 alimente care te ajută să îți crești imunitatea rapid

Stresul, diferite boli cronice, o alimentaţie deficitară, insomnia - sunt doar câteva dintre cauzele scăderii imunităţii organismului. Aceasta se traduce printr-o capacitate redusă de apărare împotriva agenţilor infectioşi (virusuri, bacterii sau paraziţi) 

image

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar.

Există 10 alimente la îndemâna oricui care pot contribui semnificativ la creșterea imunitații într-un timp relative scurt.

Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conţine un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care opreşte creşterea si înmulţirea bacteriilor, ciupercilor şi stimulează fluxul de enzime digestive. Intr-un studiu britanic, s-a constatat ca persoanele care au consumat extract de usturoi timp de 12 saptamani s-au răcit mai puțin decât grupul de referință.

Carnea roșie

Carnea roșie este o sursă bogată de proteine și minerale (fier, zinc, crom, seleniu) de care sistemul imunitar are nevoie pentru a funcționa eficient; ajută atât la vindecarea rapidă a bolilor, cât și la refacerea organismului în perioada de convalescență.

Ouăle

Ouăle sunt o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate (cu toți cei 8 aminoacizi esențiali), vitamine antioxidante (A și D) și minerale (fier, seleniu, zinc). În cazul unei infecții, pierderile proteice accelerate pot fi compensate rapid dacă dieta alimentara conține ouă.

Curcuma

În afară de faptul că putem folosi curcuma (turmericul) la gătit, sub formă de mirodenie, acesta este folosită de secole ca parte a medicinei chineze ayurvedică şi medicina tradiţională datorită proprietăților curvative. Printre acestea se înscrie și capacitatea de crește răspunsul imunitar în lupta cu răcelile și gripa.  

Iaurtul


Iaurtul conține probiotice, bacterii care păstrează sănătos tractul intestinal. Într-un studiu efectuat în Suedia, s-a demonstrat că cei care au băut iaurt bogat în Lactobacillus reuteri, un probiotic care stimulează anticorpii, au prezentat cu 33% mai puține riscuri de a se îmbolnăvi. Doza zilnică recomandată ar fi de 300g iaurt/zi.

Citricele

Citricele conțin conţin cantităţi mari de antioxidanţi si vitamina C, care au un efect pozitiv asupra imunității.  

Supa de pui


Cisteina este un amino-acid care se eliberează atunci cand gătim supa de pui. Din punct de vedere chimic, cisteina se aseamană medicamentului folosit contra bronșitei. Astfel s-ar putea explica de ce supa de pui acționeaza atât de puternic împotriva răcelilor, reusind să stimuleze considerabil sistemul imunitar.

Ceaiul verde


Ceaiul verde conține o substanță (L-theanină) capabilă să crească de 5 ori capacitatea de apărare a organismului; prin activarea limfocitelor din sânge crește rezistența la atacul infecțiilor bacteriene, virale și parazitare.

Ardei iute


Ardeiul iute este bogat în beta caroten care este transformat în vitamina A în sânge, Vitamina A are un puternic efect antioxidant şi are capacitatea de a învinge infecțiile.

Scorțișoara

Scorţişoara este bogată în antioxidanţi care inhibă dezvoltarea bacteriilor şi coagularea sângelui. De asemenea, ajută la stabilizarea zahărului din sânge, reducând astfel riscul de diabet de tip 2. Luptă, de asemenea împotriva colesterolul rău şi de controlează respiraţia urat mirositoare.

Ciupercile

Datorită conţinutul extrem de bogat în selenium şi antioxidanţi, ciupercile sunt un redutabil duşman al răcelii, consumul lor având efecte antivirale, antibacteriene şi anti-tumorale. Totodată, nivelul crescut de vitamina B joacă un rol esenţial în păstrarea imunităţii la cote maxime.

Pentru o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos se recomandă consumarea unei varietăți mari de alimente, reducerea consumului de grasimi saturate, zahăr, sare și alcoo, renunțarea la fumat, practicarea unei activități fizice și somn suficient.  

 ImunoBoost- luptă cu succes cu virusurile și bacteriile! 

Combinație puternică de vitamina C sub formă patentată cu absorbție ridicată, zinc și seleniu. 

Produse pentru tine

CURCUMA
-50%
Preț special 129,00  RON Preț obișnuit 258,00  RON
Vezi produsul