Cum afectează lipsa somnului greutatea corporală

Click aici

5 motive pentru care crești în greutate din cauza excesului de estrogen

13.08.2019

Excesul de estrogen a devenit o problemă globală, la fel ca și faptul că suntem înconjurați de substanțe chimice care perturbă echilibrul hormonal. Tot mai multe studii raportează în acest sens. Una dintre primele consecințe ale dominanței estrogenice este acumularea de kilograme, în special pe șolduri, coapse și fese. Citește mai departe și află cum poți elimina excesul de estrogen.

*Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață și starea de sănătate.

Excesul de estrogen din corpul tău stimulează creșterea în greutate în cel puțin 5 moduri:

1) Scade nivelul hormonilor tiroidieni, încetinind astfel metabolismul și arderea caloriilor

Estrogenul crește producția de proteine specifice (globulina de legare a tiroxinei) care se atașează de hormonii tiroidieni, dezactivându-i. Hormonii tiroidieni sunt cei care controlează rata metabolică. Acest lucru înseamnă că metabolismul și arderea caloriilor sunt încetinite.

În condiții normale, când nivelul de estrogen nu e în exces, acest lucru este de așteptat. Și anume atunci când organismul se apropie de ovulație și pentru câteva zile după aceea își dorește să-și crească depozitele de grăsime, astfel încât să aibă suficientă energie pentru a crește un fătul în caz de sarcină.

2) Stochează grăsime în organism

După cum am menționat mai sus, metabolismul încetinește în timp ce crește rata de stocare a grăsimilor. Dacă nivelul de estrogen rămâne crescut în organism și nu este suficient progesteron care să echilibreze acțiunea estrogenului, acest lucru duce la un ciclu vicios. De ce? Deoarece celulele grase eliberează, de asemenea, estrogen, și stimulează în continuare acumularea kilogramelor în exces.

3) Reține apa în corp

Fiecare femeie care a trecut vreodată prin menstruație, știe că vine mână-n mână cu balonarea. Acest lucru enervant la fel poate fi atribuit estrogenului. Prin retenția apei în organism, acesta se asigură că este suficient material pentru îngroșarea mucoasei uterine în care poate crește fătul.

Astfel, atunci când estrogenul funcționează, femeile arată mai umflate și le este greu să îmbrace pantalonii sau fusta favorită. Nu este ceva ce îți dorești tot timpul.

4) Crește poftele pentru mâncare nesănătoasă

Acesta mai este un lucru pe care îl observă majoritatea femeilor premenstruale: o dorință irezistibilă pentru alimente grase și zăhăroase. Acest lucru face parte din marele plan al reproducerii la care femeile sunt supuse în mod natural. În acest mod organismul se pregătește pentru o eventuală sarcină, păstrarea sarcinii și alăptare.

5) Provoacă probleme de somn

S-a dovedit că lipsa somnului este asociată cu creșterea în greutate sau cu dificultăți în pierderea în greutate. Potrivit fundației americane pentru somn, 67% dintre femei au probleme cu somnul câteva nopți pe săptămână, iar acest lucru este în mare parte legat de un dezechilibru al hormonilor sexuali.

Acest lucru este cel mai adesea asociat cu o scădere rapidă a hormonului progesteron chiar înainte de începutul menstruației, explică Kathryn Lee, specialist în somn la Universitatea din California. Aceasta înseamnă că există și mai mult estrogen în organism, care funcționează la fel ca un supliment energetic. Problemele cu somnul sunt inevitabile.

Cum poți atinge echilibrul de estrogen și un corp mai suplu?

Produsele chimice care acționează ca estrogenul în corpul nostru nu pot fi evitate. Sunt în apă potabilă, în sticle, produse cosmetice, produse de curățare, mobilier, mâncare ... dar ceea ce putem face este să ne asigurăm că excesul de estrogen este eliminat din organism. Cu acest obiectiv în gând, am conceput EstroLux.

EstroLux echilibrează nivelul hormonal și împiedică acumularea estrogenului într-un mod natural: cu melisa, alge brune, rozmarin, semințe de soia, broccoli și Vitamina B6 (sub forma activă a fosfatului piridoxal).