Totul despre acidul butiric și sănătatea colonului

Acidul butiric este un acid care se produce natural și la nivelul intestinelor atunci când bacteriile bune procesează fibrele.

Recent cercetătorii arată tot mai mult interes referitor la efectele pozitive pe care acidul butiric le are asupra sistemului gastro-intestinal.

image

Care sunt beneficiile acidului butiric?

Probabil ai auzit de multe ori că este sănătos să consumi fibre. Unul dintre motivele pentru care este sănătos acest obicei este pentru că în acest mod se stimulează producerea acidului butiric la nivelul colonului.

Sindromul colonului iritabil

Cercetări recente sugerează că suplimentarea alimentației cu acid butiric ar putea reprezenta un potențial tratament pentru sindromul colonului iritabil și boala Chron.

Într-un studiu efectuat pe 66 de adulți diagnosticați cu SCI, la jumătate din eșantion li s-a administrat zilnic 300 mg de butirat de sodiu iar la celalată jumătate placebo. Cei care au primit acidul butiric, după 4 săptămâni au raportat reducere semnificativă a durerilor abdominale.

Într-un alt studio efectuat pe 13 pacienți cu boala Chron cărora li s-a adiminstrat 4 grame de acid butiric pe zi timp de 8 săptămâni, la 9 dintre ei simptomele li s-au ameliorat.

Cancerul de colon

Cel mai studiat beneficiu al aciului butiric este capacitatea acestuia de a preveni apariția cancerului de colon. Într-unul dintre studiile efectuate, cercetătorii au observat că acidul butiric a blocat creșterea celulelor canceroase la nivelul colonului.

Diabetul de tip II

Persoanele cu diabet de tipul II au adesea o cantitate prea scăzută de acid butiric. De aceea suplimentarea este esențială pentru sănătatea tractului digestive.

Butifar- produs unic pe piața din România pe bază de butirat de sodiu- 300mg sub o formă inovatoare, brevetată, care ajută celulele din tractul gastro-intestinal să se regenereze.

Butifar este soluția pentru toți cei care suferă de tulburări digestive.