Cel mai bun deodorant natural: rețeta!

Deodorantele din comerț pot fi deseori toxice pentru organismul uman datorită conținutului ridicat de aluminiu, triclosan, parabeni sau dioxid de siliciu. Odată aplicate pe piele, aceste ingrediente pătrund în organismul nostru unde produc toxicitate, fiind acuzate chiar și pentru declanșarea cancerului de sân la femei. De aceea este recomandat să utilizezi deodorante naturale pe care le poți prepara chiar și la tine acasă. 

image

Iată în rândurile de mai jos o rețetă foarte eficientă și de succes pentru combaterea  pe cale naturală a transpirației urât mirositoare.

Ingrediente:

  • 5 linguri de unt de shea, mango sau cacao;
    *Se poate folosi și ulei de cocos care se va întări după răcire dar nu într-atât ca și untul de shea, mango sau cacao. Ținut la temperaturi mari acesta se poate topi mai rapid. Eventual poți utiliza atât unt vegetal cât și ulei de cocos.
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu;
  • 2 linguri amidon de porumb;
  • 10 picături vitamina E;
  • 10 picături ulei esențial;

Cum se prepară?

Se începe cu untul de shea/mango/cacao care se încălzește în baie de aburi până devine maleabil. Se lasă apoi la răcit câteva minute, iar când ajunge aproape de temperatura mâinii se adaugă bicarbonatul de sodiu și amidonul, încet pentru a nu se forma cocoloașe.

*În locul bicarbonatului de sodiu se poate adăuga piatra de alaun sub formă de pudră, un mineral cu efect astringent și deodorant natural.

În continuare se adaugă vitamina E, iar înainte de a se răci complet se adaugă uleiul esențial și se amestecă bine. Va ieși o cremă de consistența grișului cu lapte care se va întări ulterior. Pentru păstrare, poți utiliza recipiente cosmetice cu capac. Folosind cantitățile de mai sus vei putea umple un recipient de cca. 100 de gr.

Cum se utilizează?

La fiecare aplicare trebuie să folosești o cantitate mică de cremă ce trebuie lăsată să acționeze 1-2 minute pentru a intra bine în piele, înainte ca aceasta să fie acoperită cu îmbrăcăminte.

Tu folosești deodorante naturale?