Terapii externe cu oțet

Oțetul este folosit din cele mai vechi timpuri încă de pe vremea Imperiului Roman  fiind menționat chiar și în Biblie în scena crucificării.  În vremurile noastre, oțetul alimentar este cel mai răspândit, fiind folosit ca atare fie pentru condimentare, fie pentru conservarea ca murături a legumelor și altor produse alimentare.

image

Alături de el încep să prindă teren oțetul de mere cu proprietăți curative deosebite dar și cel de Kombucha  ca și adjuvant sau vindecător într-o mulțime de afecțiuni.  Citește în rândurile de mai jos despre câteva dintre întrebuințările externe ale oțetului.

Arsuri de gradul I și II (dar în nici un caz III si IV) - spălați pielea cu oțet dizolvat în apă (dacă arsura nu este prea mare, ea se poate spăla cu oțet curat). Această procedură ameliorează durerea și dezinfectează. Arsura de soare se spală cu oțet diluat cu apă și se acoperă cu un șervețel înmuiat în aceeași soluție.

Bătături. Puneți în oțet coji de ceapă, timp de două săptămâni. Se scot apoi cojile, se pun pe bătături, se pansează și se lasă peste noapte. Se repetă procedura câteva nopți la rând, apoi se scot bătăturile.

Boli de unghii. De 6 ori pe zi, comprese din oțet kombucha sau de mere, până la vindecarea completă. În plus, se consumă de trei ori pe zi câte un pahar de apă fiartă cu 2 lingurițe de oțet si 2 lingurițe de miere de albine.

Micoza la picioare. Se tratează prin ablutiunea locurilor bolnave cu oțet de mere sau kombucha

Restabilirea culorii părului cărunt.Se usucă frunze și rădăcini de pătlăgină, se pun 50 g la 0,5 l oțet și 0,5 l apă și se fierb 30 de minute. Se răcește lichidul și se strecoară. Se fricționează pielea capului în fiecare seară, timp de câteva zile.

Transpirație abundentă noaptea. Înainte de a vă culca, ștergeți-vă tot corpul cu oțet de mere.

Sughițul. Se oprește cu o bucată de zahăr înmuiată în oțet. Se sfărâmă repede în gură și se înghite.

Bronșita cronică.  Se înmoaie o bucată de țesătură din lână în soluție din oțet, ulei vegetal și camfor. Se pune pe timpul nopții pe piept. Pe spate se aplică o compresă din hrean dat prin răzătoare și se lasă să acționeze toată noaptea.

Contra guturaiului. Folosește oțet de mere din care trebuie să adaugi trei linguri mari într-un litru de apă fiartă. Apoi este de ajuns să faci inhalații timp de cinci minute, deasupra oalei cu amestecul respectiv, cu capul acoperit cu un prosop. Inspiră pe nas, expiră pe gură și ține ochii închiși. Aburii îți vor desfunda căile nazale, vei scăpa de dureri și va fi îmbunătățită circulația sângelui.

Gripă cu temperatură mare. Aplică pe picioare o compresă de apă caldă cu oțet sau înmoaie o pereche de șosete în oțet  și poartă-le până când se încălzesc. După aceasta, picioarele se învelesc cu o plapuma caldă. Dacă temperatura este ridicată mult, se folosește oțet curat, fără apă, sau în proporție de 1:1.

Contra reumatismului. Durerile reumatice agravate la frig și vânt pot fi tratate și extern, cu o cataplasmă obținută din două lingurițe de oțet, o linguriță de hrean ras și o linguriță de ceapă tocată mărunt. Cele trei componente se amestecă bine, se învelesc în tifon și se aplică pe locul afectat, cataplasma ținându-se minimum o oră.

Edem la picioare. Toarnă în cadă sau într-un lighean apă de aproximativ 30 de cm și adaugă 3-4 pahare de oțet de mere. Intră cu picioarele în apă și vântură apa cu ele sau calc-o până când vei simți că picioarele s-au odihnit. Nu le șterge. Lasă-le să se usuce de la sine. Dacă ai dureri puternice, învelește picioarele cu șervetele înmuiate în oțet.

Mialgia lombară. Se întoarce bolnavul pe partea stângă a corpului și se freacă rapid spatele începând cu umărul stâng și apoi jos până la coapsă cu un șervețel înmuiat într-un amestec din părți egale de apă și oțet. Apoi bolnavul se culcă pe spate și se învelește, urmând ca după o oră să se repete frecția din nou cu soluția de apă și oțet încălzită.

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul