Urzicile curăță sângele! Află cum...

Te-ai gandit vreodata ca sangele tau trebuie curatat si inlocuit permament cu unul mai performant? Ei bine, un organism sanatos reuseste aceasta performanta pentru ca sangele se regenereaza constant, iar atunci cand organismul e lenes sau bolnav inlocuirea se face prin trasfuzii sau prin curatarea cu…urzici, de pilda. 

image

In corpul uman se regasesc aproximativ 5 litri de sange. Fara el n-am putea functiona,  iar  de calitatea sangelui nostru depinde in mare masura buna functionare a organelor din corp.

Sangele trebuie periodic curatat si imbogatit cu vitamine si minerale care sa permita buna circulatie a substantelor nutritive in corp. 

Urzica poate fi considerata prietena cea mai buna a sangelui dar si unul dintre alimentele ideale in curele de dezintoxicare ce se pot face primavara, fiind o sursa esentiala de vitamine A, B2, C, K, minerale, calciu, magneziu si fier.

Cum acționeaza urzicile

Cea mai utila metoda este fierberea urzicilor si consumarea lor sub forma de ceai. Consumul de ceai de urzica are efect imediat de curatare a sangelui activand procesul de formare a leucocitelor, eritricitelor si trombocitelor.

Ceaiul de urzici fluidifica si strimuleaza circulatia sangelui si reduce nivelul glicemic din organism, fiind un bun aliat si pentru bolnavii de diabet.

Puterea de detoxifiere a urzicilor este impresionanta, ele reusind performanta sa elimine din organism si depozitele de metale grele si alte deseuri provenite din alimentatia defectuoasa sau reziduri de medicamente ramase in organism.

Pont!

Se recomanda consumul de urzici in cazul unei menstruatii abundente si neregulate sau al hemoragiilor uterine dupa nastere deoarece continutul de vitamina K are efect hemostatic, oprind sangerarea.

Desi nu este deloc prietenoasa cu pielea noastra, numele “urzica” provenind de la cuvantul “uro” ce inseamna “eu ard”, urzica este printre cele mai bogate plante in substante benefice pentru corpul omenesc cu o multitudine de proprietati vindecatoare.

Beneficiile urzicilor

  • Echilibreaza sistemul de aparare al organismului
  • Curata sangele, avand efect detoxifiant
  • Elimina starea de anemie ce apare mai ales primavara
  • Combate reumatismul prin eliminarea clorurilor si a acidului uric
  • Stimuleaza cresterea parului si elimina matreata
  • Lupta impotriva bolilor de rinichi, dizolvand nisipul din acest organ
  • Stimuleaza lactatia si ajuta la recuperarea energiei dupa nastere
  • Stimuleaza secretia bilei, secretia pancreatica, gastrica si actioneaza impotriva viermilor intestinali
  • Scade glucoza din sange
  • Activeaza regenerarea tesuturilor, cicatrizand ranile 

Atentie!

Urzicile nu sunt recomandate  femeilor insarcinate deorece provoaca contractii ale uterului si nici persoanelor cu deficit de potasiu sau care prezinta diverse alergii.

Datorita proprietatilor de detoxifiere urzicile pot provoca la anumite persoane un usor discomfort gastro-intestinal.

Precautii!

La culegerea urzicilor se recomanda folosirea unor manusi deoarcere tepii urzicilor provoaca dureri ce pot persista cateva ore.

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul