Nouă sfaturi pentru a scăpa definitiv de infecțiile cauzate de ciuperci

Se estimează că 75% dintre femei se confruntă cu senzații de arsură, mirosuri neplăcute și secreții cu aspect ciudat cel puțin o dată pe an, dacă nu chiar mai mult. Cu toate acestea, majoritatea soluțiilor se concentrează doar pe tratarea simptomelor. Află cum să previi apariția infecțiilor cauzate de ciuperci de la bun început.

Help - yeast infections!

Nu trata simptomele - evită problema!

Dacă ești femeie, probabil că ai avut cel puțin o dată o infecție vaginală provocată de ciuperci. Și ce ai făcut? Ai urmat tratamentul prescris și te-ai înzestrat cu săpunuri antibacteriene scumpe. A fost neplăcut, mâncărime și jenă, dar, în cele din urmă, ți-a trecut. Dar apoi s-a întâmplat a doua, a treia și a patra oară...

Atunci ți-ai dat seama că "tratarea simptomelor" nu te va duce nicăieri. Așa că te-ai întrebat - există o modalitate de a opri infecțiile cu ciuperci o dată pentru totdeauna? Răspunsul este da!

Nouă tactici pentru a preveni infecțiile vaginale provocate de ciuperci

1. Limitează consumul de zahăr

Infecțiile vaginale sunt cauzate de obicei de ciuperca numită Candida, care se hrănește cu zahăr, dar detestă alimentele antiinflamatorii, acide și fermentate. Astfel, poți inhiba dezvoltarea acesteia printr-o dietă sănătoasă, bogată în probiotice.

2. Ferește-te de stres

Știm că este mai ușor de spus decât de făcut. Totuși, să știi că stresul îți slăbește semnificativ sistemul imunitar și îți perturbă echilibrul hormonal, ceea ce poate duce la dezvoltarea excesivă a bacteriilor dăunătoare.

3. Folosește lenjerie intimă din bumbac

Cipercile se dezvoltă într-un mediu cald și umed, creat de lenjeria intimă irespirabilă (sau de costumele de baie). Așadar, optează pentru lenjerie din bumbac în locul celei sintetice.

4. Spală lenjeria la 60° sau 90°

Pentru a distruge orice fel de ciupercă sau bacterie vie, este indicat să speli întotdeauna lenjeria intimă la temperatură ridicată. De asemenea, dacă ai o infecție activă, este important să îți speli bine prosoapele, lenjeria de pat și hainele.

5. Nu folosi detergenți agresivi

Ar putea fi tentant să folosești detergenți și balsamuri de rufe parfumate când te confrunți cu mirosuri neplăcute de la o infecție vaginală, dar acest lucru nu ar face decât să îți agraveze problemele.

6. Folosește săpunuri cu pH prietenos

Probabil că deja ai auzit asta, dar niciodată nu este suficient de clar - folosește doar produse igienice care se potrivesc cu pH-ul tău vaginal natural. Alege săpunuri cu valoarea pH-ului cuprinsă între 3,8 și 4,5.

7. Fă baie fără spumant

Totodată ar trebui să stai departe de băile cu spumă, deoarece aceste spumante îți pot perturba flora vaginală. De reținut că niciun produs cosmetic sau de igienă nu ar trebui să ajungă vreodată în părțile intime - nici măcar accidental!

8. Evită lubrifianții cu conținut de zahăr

Anumiți lubrifianți conțin zaharuri, cum ar fi glicerina sau sorbitolul, pentru a le face mai alunecoase, ceea ce, în esență, poate hrăni ciuperca vaginală. Lubrifianții pe bază de silicon sunt o alternativă mai bună.

9. Atenție la medicamentele folosite

Nu îți putem spune să arunci antibioticele sau anticoncepționalele, dar trebuie să ții cont de faptul că anumite medicamente îți modifică microbiota și îți pot compromite sistemul imunitar.

Soluția all-in-one care ține la distanță infecțiile 

Lista cu ce trebuie și ce nu trebuie să faci poate părea lungă, dar există o soluție care previne infecțiile vaginale provocate de ciuperci și, în același timp, ameliorează simptomele acestora – Vaginal Biotic!

Acest supliment natural conține un amestec probiotic foarte puternic, care protejează sistemul imunitar, reechilibrează microbiota vaginală și inhibă dezvoltarea bacteriilor rele, chiar și după ce încetezi administrarea capsulelor.

De ce sunt probioticele atât de eficiente împotriva infecțiilor vaginale cu ciuperci?

Gut microbiota

În primul rând, microbiota intestinală este principala linie de apărare a sistemului imunitar. Dacă menții un intestin sănătos, poți rezista mai bine la stres, la răsfățuri ocazionale și chiar la tratamentele cu antibiotice, care sunt o cauză majoră a acestor infecții.

În plus, probioticele fortifică și microbiota vaginală, ceea ce împiedică bacteriile rele să se dezvolte excesiv de fiecare dată când echilibrul este perturbat din exterior. Vorbim despre săpunuri iritante, haine strâmte și lenjerie sintetică. Desigur, ar trebui să eviți în continuare aceste lucruri, dar cel puțin nu vei face o infecție dacă porți lenjerie intimă din dantelă sau un costum de baie!

Numai un probiotic vaginal specializat poate da rezultate 

Diferitele tulpini de probiotice oferă beneficii diferite pentru sănătate, așa că, pentru a aborda această chestiune, vei avea cele mai bune rezultate cu probioticele care au efecte dovedite asupra tractului genital.

Tulpina probiotică vedetă din Vaginal Biotic se numește Lactobacillus rhamnosus CA15 și s-a dovedit clinic a fi deosebit de eficientă în restabilirea echilibrului vaginal - în doar 10 zile! De asemenea, s-a dovedit că această tulpină probiotică ameliorează disconfortul vaginal în proporție de peste 50*%, contribuind astfel la o stare de bine și la o mai bună socializare. Mai mult, după ce încetezi administrarea suplimentului, echilibrul microbiotei va fi menținut timp de cel puțin 30 de zile.

De asemenea, trebuie reținut că probioticele nu vor aduce prea multe beneficii dacă bacteriile nu pot supraviețui în timpul depozitării, transportului sau trecerii prin tractul gastrointestinal. De aceea, acordăm o atenție deosebită stabilității și potenței (200 de miliarde de UFC/g) amestecului nostru de probiotice.

Pe lângă cele 6 tulpini probiotice, formula Vaginal Biotic este îmbunătățită și cu fibre prebiotice, zinc, biotină, codițe de cireșe și extract de ovăz. Împreună, aceste ingrediente susțin sănătatea întregului sistem urogenital și mențin rezistența sistemului imunitar.

Nu mai pierde încă o zi din cauza infecțiilor vaginale cauzate de ciuperci!

Aceste infecții supărătoare îți pot distruge încrederea în sine, îți pot afecta îmbrățișările cu cei dragi și te pot constrânge să anulezi planuri de distracție. Dar nu ar trebui să lași bacteriile rele să triumfe. Cu Vaginal Biotic, nu vei mai pierde nicio zi (sau săptămână) din cauza infecțiilor provocate de ciuperci!

Surse:

Egan, M. E., & Lipsky, M. S. (2000). Diagnosis of Vaginitis. American Family Physician, 62 (5), 1095–1104.

Produse pentru tine

FEMEI
-55%
Preț special 179,99  RON Preț obișnuit 402,98  RON
Vezi produsul