Brindusa Vanta, MD: Brindusa Vanta, MD: "Îți dorești o sănătate mai bună? Începe să ai grijă de ficatul tău. De astăzi!"

Sănătatea și bunăstarea depind de cât de bine funcționează ficatul. Acest organ esențial îndeplinește peste 500 de funcții fundamentale. Este cunoscut mai ales pentru capacitatea sa de a detoxifia organismul prin eliminarea toxinelor și a bacteriilor. De asemenea, ficatul creează și stochează nutrienți esențiali, produce substanțe biliare pentru a digera grăsimile, reglează nivelul de glucoză din sânge și susține sănătatea imunitară.

Brindusa Vanta, MD recommends Hepafar

O funcție mai puțin cunoscută, dar la fel de importantă a ficatului este reglarea nivelului hormonal. Ficatul descompune hormoni precum estrogenul și testosteronul, esențiali pentru bunăstarea generală. Dacă acești hormoni nu sunt descompuși eficient, este posibil să apară dezechilibre hormonale care pot duce la probleme grave de sănătate.

O mențiune specială pentru doamne

Estrogenul este eliminat din organism prin urinare și prin mișcări intestinale regulate, prin fazele hepatice I și II. Dacă aceste căi de detoxifiere din ficat nu sunt eficiente, excesul de estrogen se acumulează în organism, provocând dureri, menstruație abundentă, libido scăzut, oboseală, dureri de cap și creștere în greutate - în special în zona abdomenului și a șoldurilor.

Factorii de viață care îți pot afecta ficatul

Factorii stilului de viață care afectează sănătatea ficatului includ stresul cronic, lipsa activității fizice, excesul de greutate, medicamentele și toxinele din mediul înconjurător. Vorbind despre toxinele din mediu, merită menționat faptul că multe substanțe chimice care se găsesc în mediul înconjurător sunt substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin și mimează acțiunea estrogenului. Cunoscute și sub numele de xenoestrogeni, aceste substanțe chimice se găsesc în articole de zi cu zi, cum ar fi recipientele alimentare din plastic, hainele și detergenții.

Despre HEPAFAR Forte PREMIUM

Formulat științific pentru a susține sănătatea ficatului, Hepafar Forte Premium conține unele dintre cele mai bine documentate plante și nutrienți care ajută la detoxifierea, regenerarea și protejarea ficatului, susțin metabolismul hepatic al grăsimilor și stimulează energia și vitalitatea.

  • Armurariul are o tradiție îndelungată în utilizarea sa pentru protecția ficatului. Silimarina, ingredientul său activ cheie, a fost cercetat în sute de studii. Potrivit unui studiu revizuit în 2020, silimarina are calități antioxidante puternice și poate proteja împotriva leziunilor hepatice asociate cu ficatul gras, consumul de alcool și utilizarea de medicamente. Mai mult, armurariul poate îmbunătăți nivelul de glucoză din sânge și de colesterol, poate susține pierderea sănătoasă în greutate, poate întări sistemul imunitar și poate lupta împotriva cancerului.
  • Anghinarea este bogată în antioxidanți naturali, precum cinarina, acidul clorogenic și flavonoidele. O revizuire sistematică a mai multor studii clinice din 2022 a găsit dovezi care susțin că suplimentarea cu anghinare poate fi benefică pentru sănătatea ficatului și poate reduce riscul de a dezvolta ficat gras. Oamenii de știință au descoperit că suplimentele cu anghinare îmbunătățesc semnificativ nivelul enzimelor hepatice ALT și AST, care cresc în cazul afecțiunilor hepatice. Pe lângă protejarea sănătății ficatului, studiile de cercetare sugerează că extractul de anghinare poate stimula producția de bilă și reduce nivelul de colesterol și glucoză din sânge.
  • Colina este considerată un nutrient esențial. Este o moleculă asemănătoare unei vitamine care joacă un rol-cheie în sănătatea ficatului, a creierului, a mușchilor inimii și a sistemului nervos. Deși ficatul produce cantități mici de colină, alimentația este sursa principală. Cu toate acestea, multe persoane nu obțin aportul zilnic recomandat de colină. Deficitul de colină a fost asociat cu ficatul gras, afecțiuni hepatice și musculare.
  • Alte ingrediente din Hepafar Forte Premium includ ghimbir, extract de rădăcină de păpădie, zinc, seleniu și piper negru, care oferă sprijin suplimentar pentru o digestie sănătoasă și reduc inflamația.

Beneficiile Hepafar

Hepafar Forte Premium este o formulă bine echilibrată care include extract de anghinare, armurariu, colină și alte ingrediente cheie care susțin sănătatea ficatului și a aparatului digestiv. Hepafar Forte Premium a fost conceput pentru o biodisponibilitate maximă. Formula sa inovatoare patentată conține extract de armurariu de înaltă calitate sub formă de fitosom (complex silibină-fosfatidilcolină) pentru o absorbție maximă.

În plus, formula conține piper și ghimbir, cunoscute ca "potențiatori de biodisponibilitate". Piperul negru și ghimbirul acționează sinergic cu celelalte plante, mărind semnificativ absorbția acestora.

Cine poate beneficia de Hepafar Forte Premium?

Având în vedere stilul nostru de viață modern, majoritatea oamenilor ar putea folosi Hepafar Forte Premium. Mii de substanțe chimice din mediul înconjurător pot suprasolicita ficatul și pot cauza alte probleme de sănătate.

Pentru beneficii optime, include Hepafar Forte Premium în rutina zilnică, alături de o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate, obiceiuri bune de somn și tehnici de gestionare a stresului.

Brindusa Vanta, MD