Descoperind legătura strânsă dintre SOPC și sănătatea intestinală

Descoperă în detaliu conexiunea complexă dintre sănătatea intestinală și SOPC și află cum îngrijirea intestinului poate fi cheia pentru gestionarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții!

Sindromul ovarelor polichistice sau SOPC, așa cum este cunoscut în mod obișnuit, este o afecțiune complexă care afectează 1 din 10 femei!** Este o tulburare hormonală care poate perturba viața unei femei în multe feluri. Simptomele pot varia de la creșterea în greutate și apnee în somn până la probleme ale pielii, cum ar fi acneea, menstruații neregulate sau chiar absente, căderea sau subțierea părului și dificultăți în a rămâne însărcinată.  

Cauza exactă a sindromului ovarelor polichistice (SOPC) rămâne incertă, deși cercetătorii o corelează cu un exces de hormoni masculini, posibil legat de genetică, rezistență la insulină și inflamație. 

Ovarele produc mai mulți hormoni, inclusiv estrogen și progesteron, esențiali pentru reglarea ciclului menstrual. Cu toate acestea, alături de acești hormoni esențiali se sintetizează și o cantitate mică de hormoni masculini, cunoscuți sub numele de androgeni. 

În cazul SOPC, acest echilibru hormonal delicat este perturbat, deoarece ovarele produc androgeni în exces, ceea ce duce la un dezechilibru hormonal complex. 

Așadar, ce legătură are acest lucru cu sănătatea intestinală? Ei bine, se pare că destul de mare. Cercetările sugerează că SOPC este strân legat de dezechilibrul microbiomului intestinal

Unveiling the powerful link between PCOS and gut health

Află ce legătură poate avea intestinul cu SOPC

Deși poate părea ceva complex, microbiota intestinală se referă pur și simplu la comunitatea de microorganisme care trăiește în intestine. Aceste microorganisme îndeplinesc un rol semnificativ în privința sănătății generale, ajutând la digestie, consolidând sistemul imunitar și chiar influențând starea de spirit și sănătatea mentală. 

Partea interesantă este legătura dintre această microbiotă intestinală și SOPC. Studiile au descoperit că femeile cu SOPC au tendința de a avea o structură diferită a acestor bacterii intestinale comparativ cu cele care nu suferă de această afecțiune. Această diferență în comunitatea microbiană intestinală ar putea contribui la dezvoltarea SOPC.

Motivul acestui lucru poate fi reprezentat de excesul de greutate. Excesul de greutate, un simptom comun al SOPC, poate perturba echilibrul bacteriilor intestinale. Acest dezechilibru poate duce la o afecțiune cunoscută sub numele de "intestin permeabil", în care substanțele periculoase care ar trebui să rămână în intestin ajung în sânge. Acest lucru poate declanșa inflamații, poate interfera cu funcția insulinei și poate crește producția de testosteron, toate acestea putând amplifica și mai mult simptomele SOPC. 

Un intestin permeabil poate fi recunoscut prin semne precum diaree cronică, constipație, gaze sau balonare, deficiențe nutriționale, funcție imunitară deficitară, dureri de cap, ceață cerebrală, oboseală excesivă, probleme ale pielii precum acneea, pofte de carbohidrați sau zahăr, probleme articulare și multe altele.  

Deși este încă o mică enigmă medicală, se crede că această afecțiune este influențată de mai mulți factori. Printre factorii care contribuie, pe lângă excesul de greutate, se numără consumul excesiv de zahăr, anumite medicamente, consumul de alcool, deficiențele nutritive și stresul. 

Cu toate acestea, în ciuda acestor provocări, există și o parte pozitivă. Ar putea exista modalități de a reduce impactul SOPC prin grija pentru sănătatea intestinelor, prin modificări ale dietei și ale stilului de viață. 

PCOS

Dezvăluirea secretelor sănătății intestinale

A înțelege legătura dintre dezechilibrul intestinal și SOPC este doar începutul. Următorul pas, fără îndoială mult mai important, este adoptarea unor măsuri proactive pentru a stimula sănătatea intestinală. 

O dietă bogată în fibre este un punct de plecare excelent. Fibrele susțin bacteriile benefice din intestin și pot fi obținute din alimente vegetale precum fasole, linte, legume și cereale integrale. Aceasta este o modalitate simplă, dar eficientă de a hrăni intestinul și de a îmbunătăți sănătatea generală. 

Îndulcitorii artificiali pot avea impact negativ asupra microbiomului intestinal și pot accentua rezistența la insulină, o problemă comună în SOPC. Alegerea îndulcitorilor naturali, cum ar fi mierea crudă, siropul de arțar sau de curmale, poate contribui la sănătatea intestinului. 

Somnul este un alt aspect crucial al sănătății intestinului. Un somn deficitar poate stresa organismul, favorizând inflamația și dereglarea intestinului. Prioritizarea somnului și stabilirea unui somn de 7-9 ore pe noapte poate face o diferență semnificativă. 

Gestionarea stresului este, de asemenea, esențială. Stresul psihologic a fost asociat cu disbioza, un dezechilibru în microbiota intestinală. Activitățile de relaxare, cum ar fi yoga, meditația și plimbările în natură, pot fi foarte benefice. 

Exercițiile fizice regulate sunt un alt factor esențial. Acesta ajută la somn și la gestionarea stresului, iar studiile arată că poate îmbunătăți și starea microbiomului intestinal. Chiar și exercițiile fizice moderate pot reduce inflamația și spori biodiversitatea din intestin. 

Pe lângă aceste schimbări în stilul de viață, anumiți nutrienți au un rol crucial în sănătatea intestinelor. De exemplu, zincul permite stomacului să producă acid gastric, care ajută la descompunerea alimentelor pentru absorbție și întărește mucoasa intestinală. Alimentele bogate în zinc includ siropul de arțar, semințele de susan și semințele de dovleac! 

Zinc-rich foods

Un alt aspect important al îngrijirii unui intestin permeabil este asigurarea hidratării adecvate. Apa este esențială pentru buna funcționare a fiecărui sistem din organism, inclusiv a sistemului digestiv. Aceasta ajută la absorbția nutrienților și contribuie la menținerea sănătății mucoasei tractului digestiv. 

Dincolo de aceste modificări ale stilului de viață și ale dietei, probioticele sunt soluția absolută în privința sănătății intestinale. Aceste bacterii benefice sunt eroii necunoscuți ai sistemului digestiv, lucrând neobosit pentru a menține echilibrul și pentru a face ca totul să funcționeze fără probleme! 

Mai presus de iaurt - alimentele fermentate nu sunt suficiente 

Probioticele sunt bacterii vii care ajută la dezvoltarea microbiomului intestinal. Acestea pot fi găsite în alimentele fermentate, cum ar fi kefir, kimchi, varza murată și iaurtul. Cu toate acestea, deși aceste probiotice naturale pot fi utile, s-ar putea să nu ofere întotdeauna nivelul de susținere necesar, în special pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni precum SOPC. 

Eficacitatea acestor probiotice poate varia foarte mult, în funcție de factori precum calitatea alimentelor, anumite tulpini de bacterii pe care le conțin și cât de bine supraviețuiesc acestea pe parcursul traseului prin sistemul digestiv. În plus, cantitatea de probiotice din aceste alimente poate fi destul de mică și poate fi o provocare să consumi suficient de multe pentru a avea un impact semnificativ. 

Pentru persoanele cu probleme de sănătate specifice, poate fi necesară o abordare mai consistentă și mai bine direcționată pentru a susține eficient sănătatea intestinală: suplimentele probiotice. 

Adevărul ascuns din spatele eficienței probioticelor

Din păcate, nu toate produsele probiotice sunt la fel de eficiente ca urmare a unei varietăți de factori. 

Unii dintre aceștia sunt numărul de bacterii per doză (așa-numitele unități formatoare de colonii), tipurile de tulpini bacteriene și tulpinile a căror eficacitate a fost studiată.  

În general, experții recomandă alegerea unor produse probiotice cu minimum 1 miliard de unități formatoare de colonii, inclusiv probiotice bine studiate, precum Lactobacillus, Bifidobacterium, Bacillus sau Saccharomyces boulardii. 

Un alt lucru foarte important este examinarea modului în care produsul asigură supraviețuirea bacteriilor. Se estimează că doar până la 1% din culturile bacteriene din produsele probiotice obișnuite ajung vii în intestine și reușesc să își facă efectul.** Multe devin inutile în timpul prelucrării, depozitării sau transportului înainte de a ajunge la beneficiar.  

Și chiar și atunci, până la 99% din bacterii sunt distruse de sucul gastric și enzimele digestive ÎNAINTE de a ajunge în intestinele noastre** .  

Dar dacă ar exista o modalitate de a asigura supraviețuirea la maximum a bacteriilor benefice și de a oferi protecție imbatabilă sănătății intestinale? 

Ines a găsit o soluție și și-a depășit suferințele asociate cu SOPC

Mă numesc Ines și am fost diagnosticată cu SOPC în urmă cu câțiva ani. Cu puțin timp înainte, acum câteva luni, în timpul unei perioade super stresante la serviciu, am început să am niște probleme digestive foarte neplăcute. Aveam dureri de stomac îngrozitoare, mai ales după ce mâncam alimente precum ouă și lactate - alimente cu care nu avusesem niciodată probleme înainte. 

După mese, mă balonam și mă simțeam ca și cum m-aș fi dublat în dimensiune. În plus, am început să am erupții pe toată fața, ceea ce mi-a afectat cu adevărat încrederea în mine. 

Am observat o ușoară îmbunătățire atunci când am renunțat la anumite alimente, dar să fim sinceri: acest tip de restricție este dificil. Inevitabil, am cedat poftelor mele și am revenit la punctul de plecare. 

Auzisem că femeile cu SOPC au adesea probleme digestive, așa că m-am gândit că ar putea exista o legătură. Atunci am găsit ceva numit "intestin permeabil". Simptomele enumerate au fost ca și cum mi-aș fi citit propriul jurnal. Unul dintre remediile sugerate se referea la probiotice, așa că m-am gândit, de ce să nu încerc? 

“Am fost foarte bucuroasă!” 

Pe măsură ce mă documentam despre probiotice, am aflat că există o mulțime de probleme legate de modul în care acestea sunt fabricate și depozitate, astfel încât efectele lor benefice pot fi limitate. Îmi doream totuși ceva care să fie natural, dar nu vedeam rostul dacă nu era și eficient. Mi-am propus să găsesc tot ce este mai bun și, după câteva căutări, am găsit!

Îmi doream cu disperare să funcționeze și nu m-a dezamăgit! După câteva luni de utilizare a acestui produs, digestia mea s-a îmbunătățit considerabil! Nu mă mai simțeam ca un balon după fiecare masă și în sfârșit puteam să-mi închid fermoarul jeanșilor fără să mă chinui. Pielea mea s-a îmbunătățit de asemenea. Pentru că am reușit să slăbesc, mi s-au ameliorat și câteva dintre celelalte simptome ale SOPC.  

Per total, nu puteam fi mai fericită! Cu siguranță recomand acest produs tuturor femeilor cu probleme similare. 

Synbiotic Premium - cea mai bună alegere pentru femeile cu SOPC

Formula Synbiotic Premium conține un amestec divers și puternic de tulpini bacteriene cu rate de supraviețuire ridicate și alte ingrediente extrem de benefice care îmbunătățesc și mai mult formula. Este alegerea optimă pentru femeile cu simptome de SOPC, dar beneficiile sale se adresează tuturor celor care doresc să își îmbunătățească sănătatea intestinală

Una dintre caracteristicile cheie ale Synbiotic Premium este amestecul său impresionant, patentat, de 9 tulpini bacteriene diferite, Megaflora 9 Evo. Această diversitate este esențială, deoarece diferite tulpini au roluri și beneficii diferite în intestin. Prin includerea unei varietăți de tulpini, această soluție remarcabilă asigură susținere totală microbiotei intestinale.

Cu toate acestea, puterea unui probiotic este inutilă dacă bacteriile nu supraviețuiesc călătoriei către intestin. Acesta este aspectul pentru care Synbiotic Premium excelează cu adevărat. Acesta dispune de o matrice protectoare unică numită ProbioAct®, care asigură o rată de supraviețuire remarcabilă de 90*% a bacteriilor sale.

Ceea ce înseamnă că este de 90*x mai eficient decât probioticele obișnuite și că 1,1 miliarde de UFC (unități formatoare de colonii) conținute în complexul Megaflora 9 Evo din Synbiotic Premium sunt la fel de eficiente ca 99 de miliarde de UFC dintr-un produs obișnuit, neprotejat.

În plus, suplimentul conține extract de anghinare Jerusalem, care susține sănătatea sistemului imunitar și extract de cicoare, care susține sănătatea ficatului și ajută la slăbire. Aceste ingrediente vegetale oferă o gamă largă de beneficii pentru intestin, ceea ce face din Synbiotic Premium soluția optimă pentru sănătatea intestinală a femeilor.

Obține reducere exclusivă pentru Synbiotic Premium

Pentru o perioadă limitată de timp, oferim o reducere specială la acest produs probiotic fantastic care ajută la susținerea digestiei și ameliorarea problemelor precum balonare, constipație, probleme digestive, lipsă de energie și alte afecțiuni legate de sănătatea intestinală!   

Suntem atât de încrezători în eficiența Synbiotic încât oferim o garanție de 30 de zile pentru returnarea banilor!  

Grabește-te, stocul este limitat, iar produsul pleacă repede de pe rafturile noastre!  

*Disclaimer: Efectele produsului pot varia de la o persoană la alta și pot fi diferite de cele descrise pe site. Produsele noastre nu sunt destinate prevenirii, tratării sau vindecării vreunei boli sau afecțiuni grave. Menținerea unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos este importantă.   

** Surse: 

Drouault, Sophie, et al. “Survival, Physiology, and Lysis of Lactococcus Lactis in the Digestive Tract.” Applied and Environmental Microbiology, vol. 65, no. 11, Nov. 1999, pp. 4881–4886., https://doi.org/10.1128/aem.65.11.4881-4886.1999. 

Tehrani, Fahimeh Ramezani, and Samira Behboudi-Gandevani. ‘Polycystic Ovary Syndrome’. Contemporary Gynecologic Practice, InTech, 4 Feb. 2015. Crossref, doi:10.5772/59591. Accessed 3 Jul. 2023.  

Sun, Yan et al. “Gut microbiota dysbiosis in polycystic ovary syndrome: Mechanisms of progression and clinical applications.” Frontiers in cellular and infection microbiology vol. 13 1142041. 24 Feb. 2023, doi:10.3389/fcimb.2023.1142041 

Produse pentru tine