Iodul - mineralul esențial pe care adesea îl neglijăm

Iodul este un mineral despre care nu prea se vorbește, dar este esențial pentru funcționarea normală a organismului. Așadar, ce face acesta și de ce ar trebui să ne intereseze?

image

Este deosebit de important pentru tiroidă, glandă mică, dar puternică, ce produce hormoni care ajută la reglarea metabolismului organismului (procesul de transformare a alimentelor în energie).

În afară de tiroidă, afectează, de asemenea, sistemul nervos, capacitatea mentală și chiar și pielea!

În primul rând - unde se găsește iodul?

Poate fi surprinzător, dar nu multe alimente sunt bogate în iod. Se găsește în alge marine, pește, crustacee, produse lactate, ouă, carne de vită și de pui. În afară de algele marine, se pare că ar trebui să fie destul de ușor de obținut suficient din alimentație, nu?

Greșit. Pentru a obține aproximativ 200 µg de iod, ar trebui să consumăm aproximativ 8 ouă, 1 kilogram de ton sau jumătate de litru de lapte. În fiecare zi. Acesta este motivul pentru care o mulțime de țări au adăugat iod în sarea de masă. Aceasta arată cât de important este iodul și ce efecte devastatoare avea deficiența de iod asupra populației largi.

Dar există totuși câteva probleme.

Sarea este noul inamic

S-a făcut apel la reducerea cantității de sare din alimentație din cauza efectelor sale asupra tensiunii arteriale, rinichilor și inimii. Deși este adevărat că reducerea sării are beneficiile sale, ar putea însemna, de asemenea, că nu obținem suficient iod din alimente. În plus, lumea a înlocuit sarea de mare cu sarea grunjoasă (de Himalaya), care nu este iodată - reducând și mai mult prețiosul iod.

Și ce dacă?

Ei bine, din moment ce iodul este atât de important pentru corpul nostru, faptul că nu avem suficient iod poate avea consecințe, de la ușoare la grave. Unele semne că aportul de iod poate fi scăzut sunt:

  • Piele uscată și descuamată
  • Căderea părului
  • Creșterea în greutate
  • Dificultăți în a învăța și a rememora
  • Senzație de oboseală și slăbiciune
  • Sensibilitate la frig
  • Umflături la nivelul gâtului

Cele mai multe dintre cele de mai sus pot fi cauzate de problemele tiroidiene care pot apărea în cazul în care nu există suficient iod în alimentația noastră.

OK, și ce ar trebui să fac?

Administrarea unui supliment de iod de înaltă calitate este o modalitate sigură de a te asigura că obții iodul de care ai nevoie. Essentials Iodine 200 mcg de la Sensilab este un supliment curat și puternic care conține iod sub formă de iodură de potasiu.

Iodul:

  • Ajută la menținerea strălucirii pielii
  • Susține capacitatea de gândire, de rezolvare a problemelor și de memorare
  • Susține glanda tiroidă
  • Menține producția normală de hormoni tiroidieni
  • Contribuie la procesul normal de transformare a alimentelor în energie

Cumpără acum Essentials Iodine 200 µg pentru o reducere pe o perioadă limitată de timp și asigură necesarul zilnic de iod!

Produse pentru tine

CURCUMA
-50%
Preț special 129,00  RON Preț obișnuit 258,00  RON
Vezi produsul