Iată ce le lipsește cel mai mult femeilor în timpul iernii

Iată un fapt șocant: 86 % dintre europeni nu consumă cele 5 porții de fructe sau legume recomandate în fiecare zi. Acest lucru este deosebit de problematic mai ales în lunile mai reci, când organismul nostru are nevoie de și mai mult sprijin.

image

Cu toată sinceritatea, stilul de viață în ritm alert pe care îl ducem cu toții face incredibil de greu să mâncăm cele " 5 porții pe zi" chiar și de câteva ori pe săptămână, ca să nu mai vorbim de fiecare zi. Este nevoie de angajament, timp, bani și mult efort pentru a avea o dietă echilibrată. Și chiar și asta înseamnă adesea doar să-i dai organismului tău minimul de ceea ce are nevoie pentru a menține un nivel optim de sănătate și bunăstare.

De ce este mai dificil pentru femei să primească o cantitate suficientă de vitamine?

Dietele frecvente, săritul peste mese, obiceiurile neregulate de somn, stresul, schimbările sezoniere, fluctuațiile hormonale din organism și ciclurile menstruale, toate acestea contribuie la diferite nevoi nutriționale la femei.

Pentru multe femei, care încearcă să jongleze cu cariera, familia, responsabilitățile, sarcinile, treburile casnice și activitățile zilnice, este extrem de greu să țină pasul cu o dietă echilibrată.

Și, în plus, este foarte greu să obținem fiecare nutrient și vitamină din alimente în cantități suficiente - unele, precum vitamina D, vitamina K și acizii grași omega-3, sunt prezente în cantități extrem de mici în sursele alimentare naturale, în timp ce nutrienții pe care îi consumăm împreună cu acestea pot, de asemenea, să le îngreuneze absorbția.

Nutrienți obisnuiți pe care femeile nu îi absorb suficient

Chiar dacă aportul suboptimal de vitamine și minerale este comun la ambele sexe, femeile au tendința de a omite următoarele:

  • Vitamina D3 - până la 70% din populația europeană are niveluri scăzute.
  • Dezechilibrul dintre omega 3 și omega 6 - consumăm prea mult omega 6 și prea puțin omega 3, astfel încât peste 95% dintre adulți au niveluri suboptime de omega 3.
  • Fier - femeile sunt mai predispuse la deficiență de fier din cauza menstruației, sarcinii și alăptării.
  • Vitamina B12 - aproximativ 20% din populație, în special vegetarienii și veganii, au niveluri suboptime de vitamina B12.
  • Vitamina E - aproximativ 20% dintre europeni nu consumă suficientă vitamina E.
  • Biotină - 38% dintre femeile care se confruntă cu căderea părului au o lipsă de biotină.
  • Vitamina K2 - până la 31% dintre adulți au deficit de vitamina K.
  • Folat - peste 50% din populație nu poate metaboliza complet folatul în forma sa bioactivă.

Toate aceste probleme pot apărea pe tot parcursul anului, însă multe dintre ele sunt mai frecvente iarna, din cauza faptului că petrecem mai puțin timp în aer liber la soare, consumăm mai puține produse proaspete și avem diete mai puțin variate și echilibrate.

Cum îți dai seama că nu primești suficienți micronutrienți?

Multe femei duc lipsă de mai multe substanțe nutritive în același timp, iar acest lucru poate duce la o varietate de semne care sunt adesea neglijate și considerate o parte "normală" a vieții moderne pline de stres și cu ritm alert.

Oboseală și slăbiciune musculară

Două dintre cele mai frecvente semne că s-ar putea să îți lipsească anumite substanțe nutritive sunt slăbiciunea musculară și oboseala. Poate că nu ești doar obosită pentru că nu ai dormit suficient, pentru că te-ai suprasolicitat, pentru că te-ai forțat prea mult.

Dacă oboseala nu pare să se amelioreze nici măcar după ce te odihnești și te reîncarci, s-ar putea să se datoreze unor niveluri scăzute de vitamina D, fier, vitamina B12 și chiar de folat.

Imunitate scăzută

Deși slăbirea sistemului imunitar este extrem de frecventă în lunile reci, din cauza cercului vicios al petrecerii prea mult timp în casă, care nu numai că ne expune la infecții, dar poate duce și la deficit de vitamina D, alte deficite nutriționale pot duce, de asemenea, la slăbirea sistemului nostru imunitar.

Faptul că nu ai suficient fier, vitamina B12, acid folic și vitamina E poate duce, de asemenea, la un sistem imunitar mai puțin activ, care nu se poate apăra de infecții și te face mai predispus la răceli și viruși. Iarna este și mai greu să consumi fructe și legume proaspete, așa că deficiențele de vitamine și minerale sunt și mai frecvente decât în restul anului.

Minte încețoșată

Uitarea și lipsa de concentrare nu sunt doar o consecință a stilului de viață foarte stresant. Adesea, aceste semne pot fi ameliorate printr-un aport adecvat de DHA (acizi grași Omega 3), fier, biotină, vitamina B12 și folat.

Căderea părului, unghii fragile și probleme ale pielii

Deși nu toate problemele legate de căderea părului, a unghiilor și a pielii se datorează unor deficiențe nutriționale, s-a dovedit că aproximativ 38% dintre femeile care suferă de căderea părului au un deficit de biotină.

Sănătatea sistemului sanguin, celular, osos și cardiac

Anemia este încă cea mai răspândită deficiență nutrițională din lume și este cel mai frecventă la femei, cel mai adesea din cauza carenței de fier, dar și vitamina B12 și folatul pot fi benefice în combaterea anemiei.

Pierderea rezistenței oaselor este mai frecventă la femeile care îmbătrânesc decât la bărbați, iar consumul unor cantități adecvate de vitamina D3 și vitamina K2 pe tot parcursul vieții poate ajuta la menținerea oaselor puternice. Aceleași două vitamine îți protejează, de asemenea, inima

Care este cel mai bun mod de a evita un nivel scăzut de vitamine și minerale?

Acum ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a stabili dacă ai nevoie de ajutor suplimentar. Poți:

  • încerca să consumi mai multe alimente bogate în anumite substanțe nutritive și
  • să alegi suplimente care conțin cantitățile zilnice recomandate din aceștia și care reprezintă o modalitate simplă și durabilă de a asigura consumul zilnic.

Cu toate acestea, întrucât nu toate insuficiențele nutritive se manifestă prin simptome aparente și nu toate suplimentele sunt  la fel, s-ar putea ca aceasta să nu fie cea mai bună abordare.

În loc să iei în fiecare zi o mână de capsule diferite, să echilibrezi cantitățile zilnice recomandate, să încerci să îți dai seama care este cel mai bun moment și cel mai bun mod de a le ingera pentru a asigura o absorbție maximă și să te confrunți cu diferite tipuri de disconfort în timpul administrării lor (de la mirosul de pește la gustul de fier și arsuri la stomac), alege o soluție de tip toate în una singură.

AVENOBO Lady Multivitamin este o capsulă multivitaminică unică, all-in-one.

AVENOBO Lady Multivitamine acoperă cele mai importante nevoi micro nutriționale ale femeilor cu cele mai bune vitamine și minerale posibile în formele lor bioactive și biodisponibile.

Avenobo Lady are o soluțieunicăde tip capsulă în capsulă care îți permite să consumi nutrienți solizi și lichizi în același timp, fără a le amesteca sau a le afecta stabilitatea sau eficacitatea. Acest lucru le diferențiază de altele, deoarece rata de absorbție este superioară celei pe care o găsiți de obicei într-un supliment multivitaminic.

Capsula exterioară conține nutrienții lichizi - omega-3 (293 mg de DHA) din ulei de pește ultra-pur și 20 µg de vitamina D3 - în timp ce capsula interioară este umplută cu ingrediente solide (fier, vitamina B12, acid folic (folat), biotină și vitamina E) livrate în granule inteligente cu eliberare prelungită, care pot fi eliberate treptat în tot intestinul subțire, unde absorbția nutrienților este cea mai optimă.

Pentru tine, acest lucru înseamnă simplificarea rutinei zilnice de administrare a suplimentelor de bază, iar pentru organismul tău, înseamnă că poate absorbi și utiliza acești nutrienți cât mai eficient posibil.

Deși sistemul nostru imunitar are nevoie în special de sprijin multivitaminic în lunile mai reci, poți lua Avenobo Lady Multivitamine capsule pe tot parcursul anului.