Cum să scapi de candidoză în 3 pași simpli

Balonarea, secrețiile vaginale, problemele digestive, flatulență neobișnuită, poftele de dulciuri și ceața cerebrală au mai multe lucruri în comun decât ai putea crede. Toate aceste simptome pot fi cauzate de creșterea excesivă a unei ciuperci viclene - candida! Descoperă cum să tratezi candidoza în mod natural și permanent.

Candida problems

Îți prezentăm ciuperca din spatele tuturor problemelor tale

Candida este un tip de ciupercă care trăiește fără pericol în interiorul și pe corpul tău. Acest lucru înseamnă că se poate găsi pe piele și în interiorul gurii, organelor genitale și intestinului. Problema apare atunci când candida crește prea mult și perturbă echilibrul dintre bacteriile bune și rele.

Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei diete nesănătoase, cu exces de zahăr, tratamente cu antibiotice, stres, sistem imunitar slăbit, contraceptive, diabet și dezechilibre hormonale. Cum cauzele sunt atât de numeroase, nu este surprinzător faptul că aproximativ 75% dintre femei au avut o infecție fungică vaginală, iar aproximativ 45% le vor avea de mai multe ori. Dar dacă acționezi rapid, poți opri simptomele candidozei înainte ca acestea să-ți afecteze serios viața.

Simptomele candidozei: 8 semne de alarmă

Înainte de a dezvălui cum să scăpăm de candidoză, să identificăm cele mai frecvente simptome ale acesteia.

1. Miros neplăcut, mâncărime și secreții

Creșterea excesivă a candidozei la nivelul organelor genitale duce la o infecție fungică vaginală, care este ușor de recunoscut prin roșeață, umflături, mâncărimi, dureri în timpul actului sexual și secreții albe și groase.

2. Balonare, flatulență și probleme digestive

Atunci când candida preia controlul asupra intestinului, aceasta perturbă echilibrul microbiotei, suprafermentează carbohidrații și declanșează inflamația, ceea ce poate duce la balonare neobișnuită, flatulență excesivă, disconfort gastric sau constipație.

3. Senzație de oboseală și epuizare

Atunci când candidoza perturbă echilibrul din intestin, afectează capacitatea acestuia de a absorbi nutrienții în mod corespunzător. Acest lucru înseamnă că nu vei primi toți nutrienții necesari pentru a avea un nivel sănătos de energie. În plus, candida produce toxine ca parte a proceselor sale metabolice. Aceste toxine pot pătrunde în fluxul sanguin, crescând inflamația și oboseala.

4. Ceață cerebrală și memorie proastă

Una dintre principalele toxine pe care candida le produce este acetaldehida, care are efecte neurotoxice cunoscute și poate afecta funcția cognitivă. În combinație cu oboseala crescută, îți poate fi greu să te concentrezi și să-ți amintești lucruri.

5. Pofte incontrolabile de dulciuri și carbohidrați 

Candida se hrănește cu zahăr și carbohidrați. Așadar, cu cât ai mai multă candida în intestin, cu atât mai mare este pofta de aceste alimente. Iar atunci când îioferi candidei mai mult zahăr, îi susții creșterea, ceea ce duce la un cerc vicios de infecții fungice fără sfârșit, pofte și creștere în greutate. 

Unstoppable cravings

6. Alergii sezoniere grave

Agravarea alergiilor sezoniere este un simptom al candidozei adesea trecut cu vederea, care apare din cauza combinației dintre un sistem imunitar slăbit, o inflamație crescută și deteriorarea barierei intestinale, care permite alergenilor și toxinelor să pătrundă mai ușor în fluxul sanguin.

7. Senzație de tristețe, anxietate sau iritabilitate

Atunci când simți oboseală, balonare sau mâncărimi din cauza unei infecții, este logic că nu vei exploda de bucurie. În plus, candidoza influențează, de asemenea, producția de neurotransmițători din intestin, inclusiv serotonina și dopamina, care sunt cruciale pentru starea ta de spirit, emoții și motivație.

8. Infecții recurente

Nu poți scăpa de o infecție la nivelul tractului urinar, sinusurilor sau plămânilor? Atunci când candida perturbă echilibrul microbiotei intestinale și distruge sistemul imunitar, s-ar putea să te confrunți cu o tuse constantă, dureri în gât sau urinări frecvente.

3 pași simpli pentru a trata candidoza în mod natural

Pentru a suprima creșterea excesivă a candidozei și pentru a restabili cât mai repede posibil echilibrul microbiotei, trebuie să urmezi trei pași simultan.

Pasul 1: Slăbește ciuperca

Primul pas este eliminarea alimentelor cu care se hrănește ciuperca. Acestea includ toate alimentele care se transformă în zaharuri simple atunci când sunt descompuse. În plus, ar trebui să eviți, de asemenea, toate alimentele fermentate, deoarece acestea pot conține drojdie sau ciuperci care pot contribui potențial la creșterea candidei. Iată ce trebuie să eviți:

 • dulciuri și deserturi;
 • cereale și gluten;
 • alimente fermentate;
 • fasole și legume cu amidon;
 • fructe cu indice glicemic ridicat
 • produse lactate;
 • bere și vin; și
 • ciuperci.

Dieta pentru candidoză este foarte strictă, dar necesară. Cu toate acestea, există o soluție care poate scurta semnificativ durata acestei diete și poate ameliora simptomele candidozei. Unii observă rezultatele chiar și în 10* zile

Pasul 2: Schimbă-ți dieta

După eliminarea alimentelor pe care candida le iubește, ar trebui să le înlocuiești cu alimente care inhibă creșterea acesteia și care, în același timp, te hrănesc adecvat. Acestea includ:

 • legume crucifere;
 • alimente bogate în proteine;
 • nuci și semințe;
 • fructe cu conținut scăzut de zahăr;
 • ulei de nucă de cocos;
 • usturoi;
 • ghimbir;
 • turmeric; și
 • îndulcitori fără zahăr.

Pasul 3: Crește bacteriile bune

Atunci când candida crește prea mult, aceasta perturbă în mod semnificativ microbiomul intestinal. Astfel, trebuie să restabilești acest echilibru prin reaprovizionarea intestinului tău cu bacteriile bune care se găsesc în probiotice.

Cu toate acestea, ar trebui să eviți probioticele naturale, cum ar fi iaurtul, varza murată, kimchi și kombucha, deoarece acestea ar putea avea efectul opus. Acest lucru se datorează faptului că acestea pot avea mult zahăr și anumite tipuri de tulpini bacteriene care ar putea exacerba creșterea candidei.

Atunci când vrei să suprimi creșterea candidei, cel mai bine este să optezi pentru suplimente probiotice precum Vaginal Biotic. Acest supliment a fost conceput special pentru femei și a fost dovedit că combate infecția fungică vaginală și restabilește echilibrul în intestin și tractul genital!

Începând cu 10* zile, nivelul de candida din flora vaginală scade, iar numărul de bacterii bune crește. Astfel, obții o ameliorare rapidă a simptomelor incomode ale candidozei pe care le-am enumerat mai sus.

În plus față de cele 6 tulpini de acid lactic, formula este îmbogățită cu ingrediente care mențin sistemul imunitar puternic și sistemul urogenital sănătos: fibre, zinc, biotină, codițe de cireșe și extract de ovăz. În acest fel, sistemul tău imunitar poate lupta mai bine cu viitoarele infecții, inclusiv cu candidoza!

Concluzii

Dacă urmezi toți cei trei pași, vei ține candida sub control destul de repede. Dar cum poți preveni creșterea excesivă a candidei din nou?

Știm cu toții că urmarea unei diete atât de stricte nu este cu adevărat durabil sau plăcut. Așadar, cea mai bună alegere este să continui să îți susții microbiota cu Vaginal Biotic menținând în același timp o dietă cât de cât echilibrată. Făcând acest lucru, vei preveni creșterea excesivă a candidei din start.

Surse:

Harvard Health. (2023, September 21). Vaginal yeast infection. https://www.health.harvard.edu/a_to_z/vaginal-yeast-infection-a-to-z

Rapisarda, A. M. C., Pino, A., Grimaldi, R. L., Caggia, C., Randazzo, C. L., & Cianci, A. (2023). Lacticaseibacillus rhamnosus CA15 (DSM 33960) strain as a new driver in restoring the normal vaginal microbiota: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Frontiers in Surgery, 9. https://doi.org/10.3389/fsurg.2022.1075612

Produse pentru tine

FEMEI
-55%
Preț special 179,99  RON Preț obișnuit 402,98  RON
Vezi produsul
ECHILIBRU HORMONAL
-54%
Preț special 109,99  RON Preț obișnuit 237,99  RON
Vezi produsul