7 motive pentru care ai nevoie de probiotice

Peste 100 de trilioane de microbi (bacterii, ciuperci și virusuri) populează tractul gastro-intestinal iar 99% dintre ele sunt benefice pentru sănătatea noastră. Acești microbi reglează nu numai sistemul digestiv, dar și metabolismul și sitemul imunitar. 

image

Mai jos îți expunem cele 7 motive mai puțin cunoscute pentru a lua probiotice:

Cresc nivelul de energie

Penru fiecare două minute de energie pe care corpul tău le creează, microflora produce 6 secunde din această energie. În cazul în care ți se pare puțin, atunci gândește-te la cele mai erotice două minute din viața ta și ia cele mai bune 6 secunde- acestea sunt oferite de microfloră.

Dau un impuls metabolismului

Microflora, transformă 30% din hormonul tirodian inactiv, tiroxina, în forma sa activă T3, pentru a ajuta la stimularea metabolismului. Dacă te simți un pic stors de energie, ai constipație și ai probleme cu căderea părului (cele trei semne ale tulburării tiroidiene subclinice), atunci este cazul să adaugi probioticele în dieta ta.

Îmbunătățesc detoxifierea de mercur

Cele mai noi cercetări, arată că microflora este responsabilă de până la 90% din detoxifierea de mercur.  Așadar dacă te-ai bucurat de o cină cu somon sau de o salată cu ton la masa de prânz, atunci oferă-i organismului suplimente alimentare cu probiotice pentru următoarele 14 zile.

Îmbunătățesc starea de spirit

Microflora sintetizează vitaminele din complexul B, care sunt folosite pentru a crea serotonina, neurotransmițătorul ”fericirii”. Vitaminele B sunt de asemenea, nutrienți pentru energie. Dacă vrei să fii fericit și plin de energie, atunci oferă-i organismului probiotice.

Îmbunătățesc absorbția mineralelor

Microbii benefici îmbunătățesc absorbția de calciu, magneziu și zinc. Probioticele alături de Vitamina D3, calciu și magneziu aduc elemente nutritive oaselor

Reduc sensibilitatea alimentară

Microflora îmbunătățește funcția intestinului prin crearea de combustibil pentru celulele care alcătuiesc tractul gastro-intestinal. Fără acest combustibil, aceste celule se atrofiază, cauzând un intestin permeabil. Odată ce intestinul este slăbit se creează sensilbilitatea la diverse alimente.

Luptă împotriva obezității

Microbii buni folosesc mai multe calorii pentru a supraviețui decât microbii patogeni. Acești microbi patogeni interferează cu insulina, ceea ce duce la creșterea masei de grăsime. Este cunoscut faptul că pentru creșterea animalelor în lumea modernă se folosesc doze mici de antibiotice pentru a crește mai mari.

Probioticele sunt folosite pentru a spori flora normală, astfel încât microbii îți pot efectua mai ușor funcțiile lor diverse. Probioticele sunt parte a unui proces complex pentru îmbunătățirea echilibrului microbian intestinal.

Symbiotic +, combinație de probiotice și prebiotice

  • reglează echilibrul acido-bazic la nivelul colonului, 
  • protejează tractul digestiv înainte de introducerea agenților patogeni, 
  • susține activitatea și reproducerea microflorei intestinale naturale, 
  • îmbunătățește regenerarea mucoasei intestinale, 
  • promovează absorbția de minerale vitale (calciu, magneziu, fier) și 
  • are un efect pozitiv asupra optimizării digestiei.