9 semne timpurii ale diabetului

Diabetul este o boală care afectează capacitatea corpului de a produce un răspuns la activitatea insulinei, iar acest fapt se traduce prin creșterea nivelului de zahăr din sânge. Primele simptome pot fi ușor ignorate, dar lăsate netratate pot conduce la diabet, o afecțiune care reduce speranța de viață. 

image

Cele mai comune simptome timpurii ale diabetului sunt:

Senzație crescută de sete și urinare frecventă

Senzație crescută de sete și urianarea frecventă sunt cele mai comune simptome ale diabetului. Când cantitatea de zahăr din sânge este prea ridicată rinichii nu pot absorbi tot excesul de zahăr, acesta se va elimina prin urină și odată cu el se vor elimina și fluidele din țesuturi. Aceste lucru conduce la urinare frecventă și la dezhidratare.

O persoană sănătoasă urinează de circa 4-10 ori pe zi, în funcție și de alimentație.

Poftă de mâncare crescută

Dacă organismul nu produce suficientă insulină sau nu răspunde normal la acțiunea insulinei, acesta nu va putea să transforme hrana în glucoză, substanță necesară celulelor pentru  o bună funcționare. Este ca și un cerc vicios, cu cât mâncăm mai mult cu atât valoarea glicemiei va crește, iar senzația de foame va spori și ea.

Obseală

Un alt semn comun al diabetului este oboseala constantă. Deoarece celulele nu au suficientă glucoză pentru a fi utilizată ca și sursă de energie, te vei simți tot timpul obosit/ă și fără energie.

Vedere cețoasă

Când vederea cețoasă nu este semnul unei afecțiuni oculare, poate fi un semn timpuriu al diabetului. De obicei schimbările care au loc la nivelului ochilor sunt reversibile de îndată ce nivelul de zahăr este stabilizat la valori normale, dar lăsat diabetul netratat poate conduce la pierderea definitivă a vederii.

Pierdere în greutate inexplicabilă

Pierderea în greutate inexplicabilă se referă la pierderea multor kilograme fără ajutorul dietelor sau a sportului. Deoarce corpul nu poate utiliza zahărul ca sursă de energie, va folosi în schimb grăsimea și mușchii.

Mâncărimi la nivelul pielii

Datorită urinării frecvente procesul de dezhidratare apare și la nivelul pielii. Pielea uscată provoacă mâncărimi, iar scărpinatul poate conduce la rănirea pielii și chiar la infecții. Altă cauză a mâncărimilor de la nivelul pielii sunt candidozele, afecțiuni comune la persoanele cu diabet.

Vindecare înceată a rănilor

Tăieturile și rănile care se vindecă greu pot fi un semn timpuriu al diabetului. Valorile ridicate ale zahărului din sânge cresc inflamațiile și încetinesc circulația sângelui, ceea ce conduce la vindecarea înceată a rănilor.

Amorțirea mâinilor sau picioarelor

Amorțirea picioarelor sau mâinilor este un alt semn timpuriu al diabetului. Nivelul ridicat de zahăr din sânge conduce la o circulație proastă, care la rândul ei poate conduce la afectarea nervilor și ca urmare să apară fenomenul de amorțire al membrelor.

Diabetul este o boală cronică care poate conduce la complicații grave. Prevenirea sau diagnosticul timpuriu sunt cele mai simple căi pentru o viață sănătoasă.

 

Sensilab îți recomandă produsul natural 100% Diabetyn care ajută la menținerea nivelurilor normale de zahăr în sânge. Diabetyn conține scorțișoară, dud alb, schinduf, crom și vitamina B6.