Alimente care curăță ficatul

Ficatul este cel mai mare organ al organismului nostru. Face parte din sistemul digestiv, performă mai mult de 500 de funcții diferite, fiecare dintre acestea fiind esențiale vieții. De aceea curățarea și detoxifierea sa sunt deosebit de importante

Substanțele chimice străine intră în corpul nostru  în fiecare zi, prin alimentele pe care le mâncăm, prin aerul pe care îl respirăm și produsele de uz casnic pe care le utilizăm. Pentru a combate aceste efecte negative îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva alimente extrem de eficiente în curățarea ficatului.

Legumele cu frunze verzi.

La acest capitol se pot consuma orice fel de verdețuri. Ele conțin clorofilă, o substanță care are puterea de a elibera toxinele din sânge. În plus, plantele verzi comestibile au capacitatea de a elimina metalele grele, chimicalele și pesticidele ingerate. Ele protejează cel mai bine ficatul și îl mențin funcțional. Se pot consuma crude, înăbușite sau sub formă de suc natural.

Usturoiul.

Prezintă numeroși compuși ce conțin sulf, care activează enzimele hepatice responsabile pentru spălarea toxinelor din organism. Acest bulb înrudit cu ceapă, conține alicină și seleniu, doi nutrienți puternici, dovediți pentru a ajuta la protejarea ficatului de daunele toxice, ajutându-l in procesul de detoxifiere.

Nucile.

Conțin niveluri ridicate de L-arginină, un aminoacid, glutation si acizi grași omega-3, care ajută de asemenea la detoxifierea ficatului de bolile cauzatoare de amoniac. Nucile ajută și la oxigenarea sângelui, iar extrasul din coajă de nucă este adesea folosit în formulele de curățare a ficatului.

Grapefruit și lămâie.

Ambele fructe sunt bogate în vitamina C și antioxidanți care ajută la eliminarea toxinelor. Totodată grapefruit-ul conține un compus cunoscut sub numele de flavonoid naringenin care determină ficatul să ardă grăsimile în loc să le înmagazineze.

Sfecla și morcovii

Aceste produse naturale conțin vitamine și substanțe cu rol în detoxifierea tractului digestiv dar și în stimularea și revitalizarea funcției hepatice în ansamblu. Consumați-le ca atare sau preparați un suc din aceste două ingrediente pentru o curățare mai rapidă.