Estrogenul - inamicul ascuns al bărbaților

Micșorarea masei musculare, căderea accentuată a părului, oboseală, probleme de concentrare, schimbări de dispoziție, bufeuri, reducerea apetitului sexual, mărirea țesutului mamar... Poate că te surprinde, dar acestea nu sunt doar efectele secundare ale îmbătrânirii. Ele pot fi, de fapt, semne de dominanță estrogenică, o problemă în creștere în rândul bărbaților de toate vârstele.

image

Dar stai, nu este estrogenul hormonul sexual feminin?

Cantități mai mari de estrogeni tind să fie prezente în corpurile biologic feminine, ceea ce explică porecla. Dar nu vă lăsați păcăliți, organismele biologic masculine îl produc și ele, așa că sunt la fel de susceptibile la un dezechilibru de estrogeni. Iată de ce contează acest lucru.

Nivelurile normale de estrogen sunt esențiale pentru sexualitatea masculină

Atunci când estrogenul este în echilibru cu testosteronul (numit în mod similar hormonul sexual "masculin"), acesta ajută la menținerea unui apetit sexual normal, la menținerea capacității de a avea o erecție și la controlul producției de spermă. Dar, din cauza îmbătrânirii și a modului de viață modern, corpul tău este inundat de estrogen - ceea ce poate avea un impact enorm asupra sănătății tale.

Dominanța estrogenică - dezechilibrul hormonal al secolului

Suntem înconjurați de toxine, dintre care multe sunt xenoestrogeni - un grup de perturbatori endocrini care imită estrogenii endogeni. Aceștia cresc cantitatea totală de estrogeni din corpul nostru, perturbându-ne echilibrul hormonal. Starea în care există un exces în corpul dumneavoastră se numește dominanță estrogenică. La fel ca și alte dezechilibre hormonale, dominanța estrogenică este în creștere în mare parte datorită unor factori atât de elementari precum:

  • poluarea aerului;
  • alimentele produse și procesate industrial, care sunt încărcate cu pesticide și alți aditivi, dar nu au nutrienți care
  • sunt esențiali pentru o stare de sănătate bună;
  • substanțele chimice otrăvitoare din produsele de îngrijire personală, de înfrumusețare și de curățare, hainele,
  • țigările și alcoolul;
  • lipsa de activitate fizică;
  • lipsa de somn;
  • stresul constant și cotidian.

Cu alte cuvinte, trăind în lumea de astăzi, nivelurile ridicate de estrogen sunt practic imposibil de evitat.

Dar iată cum poți lupta împotriva acestui lucru

Începe prin a-ți reduce la minimum expunerea la sursele de xenoestrogeni. Acest lucru poate necesita unele ajustări ale stilului de viață:

  • urmează o dietă echilibrată, săracă în grăsimi și bogată în fibre, cu multe fructe și legume organice, și evită alimentele procesate, zahărul, alcoolul, pâinea albă și prea multă cafea;
  • sprijină-ți digestia cu probiotice - varza murată sau kimchi pot fi de mare ajutor în acest sens;
  • asigură-te că bei suficientă apă;
  • încearcă să faci exerciții fizice în mod regulat și să pierzi excesul de grăsime corporală - celulele adipoase produc și ele estrogeni, așa că, cu cât mai puțin, cu atât mai bine;
  • optezi pentru produse de sănătate și de înfrumusețare fără parabeni și pentru produse de curățare naturale și organice;
  • evită plasticul în toate formele și dimensiunile - începe prin a schimba sticla de apă din plastic cu una din sticlă;
  • dormi suficient (cel puțin 7 ore pe noapte) și învață să gestionezi stresul (încearcă yoga, meditație sau doar
  • ascultă muzică - orice te ajută să te relaxezi

EstroLux este aici pentru a te ajuta.

Pentru rezultate mai bune, îți recomandăm să îți completezi dieta și stilul de viață cu EstroLux - un supliment pe bază de plante, fără hormoni și fără soia, conceput pentru a reduce nivelul de estrogeni și a restabili echilibrul într-un mod natural.

Acțiunea sa 3 în 1 ajută:

  1. BLOCHEAZĂ estrogenii: împiedicându-i să se lege de celulele țintă.
  2. să îl DEACTIVEZE: prin susținerea funcției normale a ficatului, principalul organ responsabil cu filtrarea excesului de estrogen din organism.
  3. ELIMINAREA: prin susținerea sănătății digestive; o digestie bună ajută la expulzarea estrogenului, împiedicând reabsorbția acestuia în organism.

EstroLux oferă un real ajutor corpului nostru în a elimina xenoestrogenii acumulați și perturbatorii hormonali. Este un produs  ideal pentru oricine trăiește într-un mediu urban, industrializat.