De ce nu sunt sănătoase băuturile dulci

Sucul și băuturile dulci carbogazoase sunt băuturi care conțin zahăr și/sau fructoză în cantități mari, pe lângă aceastea conțin și arome artificiale și coloranți.

În ciuda popularității lor, este deja bine-cunoscut faptul că nu sunt bune pentru sănătate, fiind legate direct de fenomenul obezității, problemele dentare și diverse boli cronice.

image

Chiar dacă multe persoane cunosc aceste efecte secundare, continuă să consume băuturi dulci și întâmpină probleme în a renunța la ele.

De ce este greu să renunți la băuturile dulci?

Nu este vorba doar de voință, dar sunt implicate și anumite reacții biochimice la nivelul creierului.

Creierul are o zona numită zona de recompensă. Această zonă este responsabilă cu oferirea recompensei atunci când persoana are o acțiune care este legată de supraviețuire, una dintre aceste acțiuni este și mâncatul. Atunci când ne hrănim creierul eliberează dopamina, numit și hormonul plăcerii. Pentru a primi ma multă plăcere, creierul continua să caute acțiuni pentru a stimula secreția dopaminei, iar una dintre cele mai la îndemână plăcere este mâncatul.

Problema cu băuturile dulci ca de altfel cu toate mânărurile dulci este că acestea stimulează secreția unor cantități mai mari de dopamina, și de aici se formează un cerc vicios. Cercetări au dovedit chiar că zahărul are un coeficient de dependență mai ridicat decât cocaina.

Iata câteva motive pentru a renunța la băuturile dulci

  • Cauzează acumularea de kilograme. Sucurile sunt bogate în calorii, iar în plus stimulează și pofta de mâncare
  • Consumul băturilor dulci este legat de apariția anumitor boli cronice. Studiile au arătat că persoanele care consumă frecvent aceste băuturi au un risc ridicat de diabet zaharat, boli cardio vasculare și cancer.
  • Contribuie la dezvoltarea afecțiunii ficatului gras. Fructoza, o formă de zahăr care poate fi metabolizată doar de ficat, este în cantitate prea mare la nivelul ficatului se transformă direct în grăsime.
  • Poate afecta dantura. Sucurile promovează un mediu acid la nivelul gurii, iar în combinație cu zahărul, efectul poate fi dezastruos.
  • Favorizează acneea. Cercetările arată că un consum regulat de sucuri conduce la o acnee moderată sau severă.
  • Accelerează procesul de îmbătrânire. Cercetările sugerează că persoanele care consumă sucuri frecvent sunt predispuse la apariția prematură a ridurilor.
  • Reduce nivelul de energie. Sucurile conțin cantități mari de zahăr, de aceea pot ridica brusc nivelul de zahăr din sânge, iar la fel de brusc acesta va scădea.

Dar există vești bune!

Îndulcitorii hipocalorici sunt o metodă bună de a reduce numărul caloriilor din alimentele și băuturile dulci.

Unul dintre cei mai folosiți îndulcitori este sucraloza. Acesta este folosit în alimente și băuturi fără a adăuga calorii și carbohidrati. Organismul nu divide sucraloza în calorii pentru energie, sucraloza nu este absorbită, ci doar trece prin corp și este excretată.

Vestea și mai bună este că la Sensilab am create pentru nevoile tale 3 băuturi cu ingrediente naturale și sucraloză, care te vor ajuta să slăbești și să îți satisfaci pofta de dulce.

WaterOut- băutură diuretică care te ajută să elimini excesul de apă și toxinele din organism. Stimulează slăbirea, oferă rezultate vizibile în câteva zile,

FatBurn Extreme- bătură cu conținut de L-carnitină pentru arderea intense a grăsimilor.

NighBurn- băutură care stimulează arderea grăsimilor în timpul somnului. În plus ajută la creșterea calității somnului.