Despre beneficiile uleiului din ficat de cod

Lumea suplimentelor alimentare este în creștere și dezvoltare, tot mai multe persoane consumă suplimente alimentare pentru a compensa lispa nutriențior din organism, lipsă ce apare ca urmare a stilului de viață modern.

Printre cele mai eficiente suplimente alimentare se află și uleiurile de pește, dovedite că aduc o mulțime de beneficii ogranismului nostru.

image

Ce sunt uleiurile de pește?

Precum numele sugerează, uleiul de pește se regăsește în mod natural în pește, iar persoanele care au o dietă bazată pe mult consum de pește sunt deja beneficiarii acestor uleiuri. Unul dintre motivele pentru care uleiurile de pește promovează sănătatea este conținutul ridicat de acizi grași esențiali omega 3.

Incredibilele beneficii ale uleiului din ficat de cod

Reglează nivelul insulinei

Uleiul din ficat de cod ajută organismul să regleze mai ușor nivelul de zahăr din sânge, astfel reglându-se și sinteza de insulină în organism. Acest lucru este foarte important pentru persoanele care suferă de diabet sau cele care au nu nivel ridicat de zahăr în sânge.

Ameliorează artrita

Uleiul din ficat de cod reduce inflamațiile din organsim, în acest mod contribuind și la reducerea durerilor articulare. Studii efectuate au arătat că uleiul din ficat de cod poate mima efectul medicamentelor antiinflamatorii.

Susține funcția creierului

Studii recente efectuate în Norvegia au subliniat faptul că persoanele care consumă ulei din ficat de cod au avut mai puține episoade de depresie și anxietate. Uleiul din ficat de cod promovează buna funcționare a creierului, acest lucru datorându-se în parte conținutului ridicat de vitamna D.

Sănătatea oaselor

Cantitatea ridicată de vitamina D găsită în uleiul din ficat de cod susține sănătatea oaselor. Consumat regulat întărește structura oaselor și reduce riscul de apariție al fracturilor.

Previne ulcerul de stomac

Ulcerele digestive sunt dureroase și pot aduce un imens stres organismului. Uleiul din ficat de pește ajută la vindecarea gastrică și contribuie la sănătatea gastrică pe termen lung.

Crește fertilitatea

Acizii grași esențiali în general sunt importanți pentru sănătatea reproductivă, uleiul din ficat de cod a fost strâns legat de funcționarea optimă a ovarelor și testiculelor.