Beneficiile trifoiului roșu în menopauză

Menopauza nu este o boală, este parte din viața oricărei femei la un moment dat.

Circa o treime dintre femeile care trec prin menopauză exprimentează simptome precum este reducerea denstiății osoase, creștere în gretate, nivel ridicat de colesterol și bufeurile de căldură.

image

Multe femei se întorc către remedii naturale pentru a înlocui terapia hormonală recomandată. Unul dintre aceste remedii este trifoiul roșu.

De ce este atât de valoros trifoiul roșu?

Trifoiul roșu este o plantă pe care de cele mai multe ori o îndepărtăm din grădinile noastre.

Acesta conține izoflavone, un tip de fitoestrogen care are efect similar cu al estrogenului, hormonul feminin care intră în declin odată cu menopauza.

Trifoiul este un adaptogen estrogenic- fie crește fie scade niveul de estrogen din organsim, în funcție de nevoie. Din aceste motive, trifoiul este un remediu natural renumit că ameliorează simptomele asociate cu menopauza.

Studiile au arătat că în medie, femeile care au primit extract de trifoi au redus frecvența și intensitatea bufeurilor și transpirația cu o treime. De asemenea trifoiul îmbunătățește calitatea somnului și nu în ultimul rând reglează nivelul hormonal și stabilizează masa osoasă.

 

Cum se poate consuma trifoiul roșu?

Aceste este disponbil fie sub formă de infuzii fie sub formă de supliment alimentar. Ceaiul în sine nu are un gust foarte plăcut, iar pentru cei mai sensibil se recomandă consumarea de suplimente alimentare. În alegere suplimentului alimentar este foarte importantă calitatea acestuia și dozarea ingredientelor.

M-Pause este un supliment alimentar natural, produs la standarde farmaceutice și de înaltă calitate. M-Pause conține pe lângă extractul de trifoi roșu și extracte de hamei și rădăcină de cicoare. Combinația de ingrediente este una câștigătoare, deoarece reduce/elimină simptomele asociate menopauzei.