Coșul este gol?
Putem presupune că este astfel pentru că nu ai văzut ultimele noastre oferte
Sensilab folosește cookies pentru paginile sale web, care nu stochează date cu caracter personal. Este posibil ca unele cookies să fie deja instalate. Prin continuarea utilizării paginilor noastre, ești de acord cu utilizarea de cookies.
Contactează-ne online sau sună la 0312295205
100% garanția satisfacției
Livrare gratuită peste 149 RON
Atunci când suntem în perioada menstruaţiei, alimentaţia joacă un rol foarte important. Este bine să ne hidratăm organismul, să îl vitaminizăm. Sunt însă unele alimente care trebuie evitate în această perioadă, deoarece nu sunt benefice sănătăţii și pot amplifica durerile din timpul menstruației.
Produsele alimentare care conţin cafeină: ciocolată, sucurile cu cafeină, ceai şi cafea. Cafeina este unul dintre principalele ingrediente, ce trebuie evitat în timpul menstruaţiei. Aceasta nu va face decât să contracte vasele de sânge, ceea ce va conduce la deshidratarea organismului dumneavoastră.
Alimente grase şi alimente prăjite, conţin niveluri ridicate de grăsimi şi ulei, ceea ce duce la creşterea nivelului de estrogen. Alimentele prăjite, cum sunt cartofii prăjiţi, puiul prăjit şi inelele de ceapă, trebuie evitate pentru a menţine nivelurile de estrogen stabil. Acest lucru protejează uterul şi reduce crampele şi durerea.
Alimente sărate care conţin cantităţi mari de sodiu: murături, conserve, chips-uri, popcorn sărat, alimentele cu specific asiatic pregătite cu sosuri;
Alimentele dulci cum sunt bomboanele;
Produsele lactate, cum ar fi : laptele, brânză, lapte bătut, iaurt;
Carnea roşie;
Alcoolul, acesta agravează simptomele Sindromului Premenstrual precum şi crampele din timpul menstruaţiei, duce la instalarea depresiei şi subţiază sângele, mărind fluxul scurgerii sângelui menstrual;
Cerealele rafinate, când cerealele originale sunt supuse prelucrării, îşi pierd aproape tot conţinutul lor nutritiv în timpul procesului de a a deveni rafinate. Acestea afectează, de asemenea, pofta de mâncare dintre mese. Aceşti factori pot afecta simptomele menstruale în mod advers. Alimentele cum ar fi paştele, orezul alb şi pâinea albă trebuie evitate, dacă doriţi, pentru a reduce simptomele de crampe menstruale.
Alimente bogate în fier. Fierul este un mineral extrem de important pentru femei în perioada menstruației. Acum este momentul să consumi mai multe curmale, fasole și carne. Aceste alimente sunt bogate in fier și foarte sățioase.
Apa. În timpul mentruației, pierzi o cantitate mare de lichide. Contrar credințelor populare, consumul de apă nu contribuie la retenția de apă. De fapt, este cea mai bună soluție pentru această problemă.
Alimente bogate în minerale. Potasiul ajută la reducerea retenției de apă. Ananasul este unul dintre cele mai bogate alimente în acest mineral. Este astfel indicat să îl consumi în stare proaspata. Și magneziul ajută la reducerea senzației de balonare. Alunele și migdalele conțin cantități mari de magneziu, astfel este recomandat sa le consumi în această perioadă.
Alimente bogate în vitamina B6. Vitamina B6 este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra psihicului. Alungă depresia și anxietatea atât de comune menstruației. În această perioadă, este indicat să consumi banane și ovăz, pentru un mic dejun energizant.
Produse pentru tine