Cele mai bune alimente pentru detoxifiere

Dacă și pentru tine detoxifierea înseamnă o cură cu sucuri cu gust dubios, am o veste bună! Există câteva alimente care, consumate regulat, ajută ficatul și rinichii să își exercite funcțiile  cu maximă eficacitate.

image

Migdalele- ajutor de nădejde pentru ficat

Grăsimea acumulată în jurul taliei te îngrijorează? Ai dreptate să fii preocupată de acest aspect, grăsimea abdominală prezintă multe riscuri pentru sănătate. Un studiu recent publicat în revista Journal of the National Cancer Institute arată că, consumul de vitamina E reduce riscul apariției de cancer la ficat. Astfel, se recomandă un aport de cca. 16 mg de vitamina E pe zi sau 15 migdale. Consumul a 15 migdale pe zi reduce riscul de apariție a cancerului la ficat cu 40%.

Ceaiul alb- blochează formarea de depozite de grăsime pe burtă

Un studiu publicat în revista  Nutrition and Metabolism arată că ceaiul alb stimulează lipoliza (degradarea grăsimilor) și blochează adipogeneza (formarea celulelor grase).

Avocado- prietenul sistemului digestiv

Studiul efectuat de către un grup de cercetători și publicat în The journal of Agricultural Food Chemestry a analizat efectul a 22 de alimente asupra ficatului și sistemului digestiv. S-a demonstrat că cel mai benefic fruct este avocado. Uleiurile conținute de aceste fructe au un impact pozitiv asupra sindromului intestinului iritabil.

Curcuma- elimină inflamațiile

Curcumina, componenta activă a curcumei este un puternic antiinflamator pentru ficat. Studiile au arătat că consumul de curcuma poate reduce semnificativ blocajul canalelor vezicii biliare și intervine în reacțiile chimice care sunt implicate în procesele inflamatorii.

Sparanghel- combate excesele alimentare

Ai mâncat o mâncare prea grasă, ai consumat prea mult alcool? Sparanghele îți protejează ficatul și rinichii! Aminoacizii și mineralele care se află în această plantă protejează celulele ficatului împotriva acțiunii toxinelor. Acesta este de asemenea un bun diuretic care ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Apa cu lămâie- detoxiant

Începe-ți fiecare zi cu această băutură. Citricele sunt bogate în antioxidanți și stimulează enzimele hepatice să elimine toxinele acumulate în ficat.

Somon sălbatic- ”instalatorul” arterelor

Cercetătorii au demonstrat că o dietă bogată în acizi grași esențiali omega 3 scade incindeța apariției afecțiunilor cardio-vasculare.