Creșterea constantă în greutate. Cine e de vină?

Știai că metabolismul nostru încetinește cu vârsta? Începând cu 25 de ani, alimentele se digeră mai lent și sunt mai puțin exploatate din punct de vedere nutrițional, astfel se produce o creștere în greutate lentă dar sigură, o problemă comună multor persoane.

image

Metabolismul este procesul care transformă alimentele ingerate în energie, aceasta fiind folosită pentru activitățile zilnice, exerciții fizice sau pentru gândire. Deoarece organismul nu utilizează energia o transformă în rezerve de grăsime.

Deoarece metabolismul încetinește o dată cu vârsta, în cele din urmă consumă mai puțină energie în mod eficient și începe să stocheze depozitele adipoase mai repede.

În fiecare an mai multe kilograme?

Femeile peste 25 de ani cresc în greutate aproximativ 700 g pe an. Asta înseamnă 2 kg la fiecare 3 ani, 7kg la fiecare 10 ani! Metabolismul încetinește un pic în fiecare an, grăsimea se acumulează mai repede, este mult mai greu să pierdem în greutate.

Sună familiar? Rata metabolismului bazal, adică energia, de care avem nevoie absolută pentru a trăi, depinde de vârsta,  înălțime, sex, masa musculară. Acestea spre deosebire de alte lucruri nu le putem controla, de aceea activitatea fizică după 25 de ani este extrem de importantă.

Întinerirea metabolismului

Activitatea fizică regulată este foarte importantă dacă vrem să oprim creșterea în greutate. Dar viteza metabolismului poate influența mult dieta. Anumite alimente au un efect termogenic, care accelerează metabolismul, ca și cum organismul ar face activitate fizică. Alimentele cele mai renumite sunt țelina, ceaiul verde și ardeiul iute.

Organismul îl putem reseta eficient prin alimentație corectă- mai ales cea care se bazează pe consumul de fructe și legume care conțin antioxidanți extremi de valoroși și enzime pentru digestie.

Problema este că de multe ori ne află în dificultatea de a consuma cât mai multe fructe și legume. Atunci când combinăm greșit alimentele, acestea pot avea un efect negativ, iar dieta noastră devine ineficientă pentru că mâncăm prea mult zahăr sau amidon.

Intensifică-ți metabolismul cu Metabolism Boost

  • Accelerează metabolismul
  • Conține 100% substanțe naturale -
  • Anghinare, papaya, colina, ghimbir & piper Cayenne
  • Blochează grăsimile și stimulează digestia