Cum îți afectează hormonii forma corpului și ce poți face

S-ar putea să te surprindă că există o legătură între principalele forme ale corpului și activitatea hormonală, dar chiar există. Studii recente au arătat că între modul de funcționare al glandelor și principalele forme ale corpului, modul de distribuire a grăsimii, există o strânsă legătură.

Când glandele nu funcționează corespunzător este aproape imposibil să ne păstrăm o greutate sănătoasă.

image

Cum influențează hormonii greutatea coporală?

Hormonii sune mesagerii chimici în organism, sunt produși de glande și eliberați în sânge de unde sunt transportați în întreg organismul pentru a exercita diverse funcții. Sistemul endocrin poate să nu mai funcționeze corect sub efectul consumului de zahăr în exes, a dietelor slab calorice sau expunere la chimicale toxice.

Tipul suprarenal

Glandele suprarenale sunt localizate deasupra fiecărui rinichi și au un rol foarte important  în protejarea organismului de efectele distructive pe care le are stresul cronic.

Hormonii produși de această păstrează un nivel normal al zahărului în sânge și stimulează producția de energie la nivel celular.

Simptomele tipului suprarenal:

  • Oboseală cronică, stare de oboseală după cel mai mic efort
  • Acumulare de grăsime în special în partea de mijloc a corpului
  • Retenție de lichide
  • Dorința de mânca sărat
  • Probleme digestive, artrită, simptome premenstruale puternice

image

Recomandări

Tipul suprarenal are tendița de a avea poftă de sărat sau mâncăruri grase. Aceste mâncăruri stimulează glandele suprarenale, însă când sunt consumate în exces pot duce la suprastimularea suprarenalelor și creșterea în greutate. Se recomandă a fi consumate mâncăruri mai puțin sărate și grase, multe fructe, prduse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cereale integrale.

Caracteristicile fizice ale tipului suprarenal sunt umerii largi, picioarele puternice și grăsime în partea de mijloc a trupului. Cel mai greu îți va fi să reduci grăsimea din zona  de mijloc a trupului. Se recomandă efectuarea de exerciții pentru abdomen și picioare.


Tipul tiroid

Glanda tiroidă produce hormonii responsabili cu metabolismul celular. Aceștia sunt responsabili de procesul arderii grăsimilor, pierderea în greutate, activitătea mentală, funcției intestinale, absorbția nutrienților și eliminarea deșeurilor din organism.

Disfuncționalitățile glandei tiroide pot provoca probleme de greutate, căderea părului, probleme cu unghiile.

Simptomele tipului tiroid:

  • Creștere în greutate graduală și constantă
  • Oboseală și stare de letargie constantă, apatie
  • Insomnie și întâmpinarea de dificutăți în a adormi
  • Intoleranță la frig, colesterol ridicat și dureri articulare
  • Probleme cu căderea părului și deteriorarea acestuia, piele uscată

image

Recomandări

Tipul tiroid trebuie să elimine din alimentație zahărul, făina albă, pâinea și orezul alb. Sunt recomandate ouăle, legumele, carnea de pui și pește, moderat carnea roșie. Se recomandă eliminarea completă a cofeinei.

Persoanele de tip tiroidic au nevoie să piardă în greutate. Trebuie să pună accent pe exercițiile aerobice și cele de rezistență fizică. Se recomandă antrenament cu greutăți de 3 ori pe săptămână pentru a crește masa musculară și astfel intensifica metabolismul.

Sensilab recomandă ThyroLux


Tipul ovarian

Glande sexuale cu funcționare improprie pot duce la o configurație  specifică a corpului, precum ar fi umerii înguști și șolduri late.

Ovarele sunt glandele reproductive femeiești localizate de fiecare parte a uterului. Acestea produc hormonii estrogen și progesteron  care sunt principalii responsabili de dezvoltarea organelor sexuale și a caracteristicilor sexuale secundare, inclusiv modul de distribuire a grăsimii în organism. Orice disfuncție datorită căreie se produce mai mult estrogen generează un exces de grăsime.

Simptomele tipului ovarian:

  • Acumulare de grăsime în zona coapselor și zona joasă abdominală
  • Sindrom premenstrual accentuat
  • Acnee ciclică, schimbări de dispoziție ciclice
  • Oboseală ciclică, dureri în spate, șolduri și genunchi ciclice
  • Sângerare menstruală abundentă

image

Recomandări

Acest tip trebuie să evite în alimenație chipsurile, condimentele, lactatele grase, deserturile, grăsimile, carnea de porc și organele, mâncărurile prăjite. Se recomandă a fi consumate proteine deoare acestea ajută la dezvoltarea masei musculare. Ca și tip de mișcare fizică se recomandă plimbările lungi și în forță sau alergatul. Alte exerciții care pot ajuta sunt dansul sau gimnastica.

Sensilab recomandă EstroLux


Sursa: http://www.realfarmacy.com/