Curcuma - beneficii pentru sănătate demonstrate

Curcuma este un condiment recunosct din vremuri străvechi ca având proprietăți benefice. În ultima peioadă aceasta a primit multă atenție atât din partea lumii medicale/ștințifice cât și din partea entuziaștilor culinari.  

image

Curcumina este recunoscută și utilizată pe întreg globul sub diverse forme datorită multiplelor beneficii pentru sănătate.  

Ce mecanism de acțiune are curcumina?

Antioxidant puternic

Stresul oxidativ este considerat a fi mecanismul din spatele procesului de îmbătrânireși a multor boli. Acest proces implică radicali liberi, molecule foarte reactive.

Principalul motiv pentru care antioxidanții sunt necesari și benefici este pentru că protejează corpul împotriva acțiunii radicalilor liberi. Curcumina este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi. În plus, curcumina stimulează activitatea enzimelor antioxidante proprii.

Antiinflamator natural

Proprietatea antiinflamatorie a curcuminei explică majoritatea efectelor acesteia în diverse afecțiuni. Inflamațiile cronice contribuie la apariția a multor boli. Curcumina are capacitatea de a bloca moleculele care joacă un rol cheie în apariția inflamațiilor.

Poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă

Curcumina poate ajuta la stoparea evoluției unor boli de inimă.

Un studiu efectuat pe 121 de persoane alese aleatoriu dintre pacienții care au trecut prin operație de bypass coronar, a reliefat faptul că grupul care a consumat 4 grame de curcumină pe zi  a prezentat cu 65% un risc mai scăzut de a trece printr-un atac de cord în spital decât grupul placebo.

Pacienții suferind de artrită răspund foarte bine suplimentelor cu curcumină

Artrita, o boală cronică asociată cu inflamația, afectează peste 250 de milioane de oameni pe întreg globul, fapt ce duce la costuri ridicate și scăderea calității vieții. Curcumina este dovedită că poate atenua inflamațiile și simptomele.

Studiile au arătat: curcumina are beneficii incredibile în lupta cu depresia

Într-un test efectuat pe 60 de persoane suferind de depresie, o treime au primit Prozac, a doua treime a primit un gram de curcumină și al treilea grup a primit ambele, Prozac și curcumină.

După 6 săptămâni, curcumina a condus la îmbunătățiri similare cu cele din grupul care a utilizat Prozac. Grupul care a consumat ambele, Prozac și curcumină, a avut cel mai bun răspuns. În conformitate cu acest mic studiu, curcumina este un antidepresiv eficient.

Crește imunitatea

Cercetătorii au început să se concentreze asupra alimentelor naturale și condimente, în special pentru a menține, proteja și crește imunitatea. A fost demonstrat că, pentru acest scop, curcuma este unul dintre cele mai bune alimente. Oferă corpului doza necesară de antioxidanți, are efect antiinflamatoriu, antiviral și antibacterian.

Reglează nivelul hormonal

Hormonii sunt implicați într-o serie de procese care au loc în organismul nostru. Curcuma este capabilă să ofere o cantate suficientă de nutrienți pentru ca sinteza hormonală să se desfășoare normal.  

Curcumina consumată sub formă simplă nu are beneficii pentru sănătate, deoarece nu se absoarbe în organism. Exisă câteva metode de optimizare a biodisponibilității curcuminei, iar pe cea mai bună dintre ele am utilizat-o și noi pentru a produce un SUPER produs - AVENOBO Curcuma .


Unul dintre cele mai bune suplimente pe bază de curcumină de pe piață:

  • are de 185 ori mai bună biodisponibilitate comparativ cu alte produse
  • timp de retenție în organism mai bun
  • 1 capsulă din curcuma noastră echivalează cu 13 capsule de curcumină normală.

Produse pentru tine