Curcuma- beneficii pentru sănătate demonstrate

Curcuma este un condiment recunosct din vremuri străvechi ca având proprietăți benefice. În ultima peioadă aceasta a primit multă atenție atât din partea lumii medicale/ștințifice cât și din partea entuziaștilor culinari.  

Curcumina este recunoscută și utilizată pe întreg globul sub diverse forme datorită multiplelor beneficii pentru sănătate.  

Ce mecanism de acțiune are curcumina?

Antioxidant puternic

Stresul oxidativ este considerat a fi mecanismul din spatele procesului de îmbătrânire și multe alte boli. Acest proces implică radicali liberi, molecule foarte reactive.

Principalul motiv pentru care antioxidanții sunt necesari și benefici este pentru că protejează corpul împotirva acțiunii radicalilor liberi. Curcumina este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi. Adițional, curcumina stimulează activitatea enzimelor antioxidante proprii.

Antiinflamator natural

Proprietatea antiinflamatorie a curcuminei explică majoritatea efectelor acesteia în diverse afecțiuni. Inflamațiile cronice contribuie la apariția a multor boli. Curcumina are capacitatea de a bloca moleculele care joacă un rol cheie în apariția inflamațiilor.

Ar trebui să reducă riscul de apariția a bolilor de inimă

Curcumina are putea ajuta la stoparea evoluției unor boli de inimă.

Un studiu efectuat pe 121 de persoane alese aleatoriu dintre pacienții care au trecut prin operație de bypass coronar, a reliefat faptul că grupul care a consumat 4 grame de curcumină pe zi  a prezentat cu 65% un risc mai scăzut de a trece printr-un atac de cord în spital decât grupul care a consumat placebo.

Pacienții suferind de artrită răspund foarte bine la suplimentele cu curcumină

Artrita, o boală cronică asociată cu inflamația, afectează peste 250 de millioane de oameni pe întreg globul, fapt ce duce la costuri ridicate și scăderea a calității vieții. Curcumina este dovedită că poate atenua imflamațiile și atenua simptomele.

Studiile au arătat că curcumina are beneficii incredibile în lupta cu depresia

Într-un test efectuat pe 60 de persoane sufeind de depresie, o treime au primit Prozac, a doua treime a primit un gram de curcumină și al treilea grup a primit ambele, Prozac și curcumină.

După 6 săptămâni, curcumina a condus la îmbunătățiri care au fost similare cu cele din grupul care a utilizat Prozac. Grupul care a consumat ambele, Prozac și curcumină, a avut cel mai bun răspuns. În conformitate cu acest mic studiu, curcumina este un antidepresiv eficient.

Crește imunitatea

Cercetătorii au început să se întoarcă către alimentele naturale și condimente, în special pentru a menține, proteja și crește imunitatea. A fost demonstrat că curcuma este unul dintre cele mai bune alimente pentru acest scop. Oferă corpului doza necesară de antioxidanți, are efect antiinflamatoriu, antiviral și antibacterial.

Reglează nivelul hormonal

Hormonii sunt implicați într-o serie de procese care au loc în organismul nostru. Curcuma este capabilă să ofere o cantiate suficientă de nutrienți pentru ca sinteza hormonală să se desfășoare normal.  

Curcumina consumată sub formă simplă nu are beneficii pentru sănătatea deoarece nu se absoarbe în organsim. Exisă câteva metode de maximizare a biodisponibilității curcuminei, iar pe cea mai bună dintre ele am utilizat-o și noi pentru a produce un SUPER produs- AVENOBO Curcuma 


Unul dintre cele mai bune suplimente pe bază de curcumină de pe piață:

  • are de 185 ori mai bună biodisponibilitate comparativ cu alte produse
  • timp de retenție în organism mai bun
  • 1 capsulă din curcuma noastră echivalează 13 capsule de curcumină normală.

Produse pentru tine

CURCUMA
-50%
Preț special 129,00  RON Preț obișnuit 258,00  RON
Vezi produsul