CURCUMA- praful magic

Curcuma este o plantă originară din Asia. Se folosește rădăcina acesteia, care are culoare glaben-portocalie. Se poate găsi în comerț sub formă de rădăcină sau pulbere.

image

Proprietăți și beneficii

Curcuma este cunoscută din antichitate pentru proprietățile și beneificiile pe care le are asupra organismului. Conține săruri și minerale, precum fierul și potasiul, are proprietăți antiinflamatoare și este un bun antioxidant.

Curcuma este folosită ca și ingredient în bucătăria tradițională indiană, dar mai nou a ajuns și în mâncărurile noastre. Ingredientul activ, curcumina, a fost demonstrat științific că are proprietăți antivirale, antibacteriene și antitumorale.

Curcumina și curucminoidele sunt principiile active ale curcumei și sunt cunoscute și folosite în medicina ayurvedică. Curcumina este un antibacterian capabil să ajute organismul să lupte cu infecțiile, este un antioxidant puternic, neutralizând radicalii liberi din organism. În bolile degenerative, cum ar fi Alzheimer, curcuma s-a dovedit a fi un ajutor valoros. Are beneficii asupra sistemului digestiv deoarece stimulează secreția de bilă și de asemena are efect antiinflamator în zona articulațiilor și oaselor. Curcumina are efecte benefice asupra stresului și stărilor de anxietate, luptă împotriva bolilor de piele și a psorizisului.

Curcuma în bucătărie

Curcuma poate fi utilizată în bucătărie atât pentru supe, cât și pentru feluri principale sau garnituri, poate fi adăugată la legume, orez sau pui și pește. Se poate combina cu alte mirodenii în funcție de gustul personal. Poți pregăti sosul de curry sau paste cu usturoi, curcuma, ulei de măsline și ardei iute. Dacă gustul este apreciat poate fi savurată și în ceaiul de plante.

Sensilab îți recomandă produsul 

ALL IN A DAY CURCUMA

 

Beneficii:

  • antiinflamator,
  • ameliorează durerile din mușchi și articulații,
  • previne acumularea de grăsime și accelerează detoxifierea ficatului,
  • suține funcția hepatică,
  • contribuie la o digestie optimă