Este detoxifierea organismului de după Paște o necesitate sau doar un moft?

Se apropie Paștele, și trebuie să începem pregătirile de pe-acum. Vrei să știi cine are nevoie de o detoxifiere după sfintele sărbători de Paște? Atunci continuă să citești.

image

Să fim sinceri. E ok să mănânci un ou de Paște cu un pic de șuncă și hrean. Mai ales dacă o combini cu o salată mare de legume. Atunci este fantastic!

Dar nu facem asta. Nu-i așa?

Mâncăm un ou și șuncă. Și un pic mai multă șuncă cu pâine. După care urmează pasca și cui îi pasă dacă mâncăm două bucăți - e sărbătoare! Și sigur, ni se face iar foame foarte curând și mai mâncăm, după care mergem să ne întâlnim cu prietenii pentru o seară în oraș, iar următoarea zi trebuie petrecută cu familia, așa că vom mânca din nou...Cu masă de sărbătoare în față...Și nimeni nu are timp să exerseze în astfel de zile. Iar cu toată mâncarea rămasă în frigider, ar fi o risipă să o aruncăm...

Pe scurt: Sărbătoarea Paștelui poate deveni foarte nesănătoasă, foarte repede și de obicei durează mai multe zile.

Acum, când se apropie Paștele și cu el toate bucatele delicioase și întâlnirile cu familia și prietenii, cuvântul „detoxifiere” va răsuna din ce în ce mai des. Dacă vrei să știi dacă detoxifierea este cu adevărat necesară, continuă să citești.

„Detoxifiere” sau curățare - ce înseamnă de fapt

În primul rând, detoxifiere este un cuvânt puternic. Chiar dacă din punct de vedere medical implică otrăvire, acest cuvânt a fost popularizat în ultimul deceniu. Astfel, chiar și cuvântul toxine a început să se folosească într-un sens mai larg. Cu toate acestea, ideea din spatele detoxifierii este una foarte rezonabilă.

Dacă consumăm multe lucruri nesănătoase și nu ne tratăm corpul cum se cuvine o perioadă, în cele din urmă trebuie să-l ajutăm în eliminarea a tot ce s-a acumulat. Numește-l detox sau curățare - la un moment dat trebuie să ne implicăm.

Două grupuri de oameni care ar trebui să se gândească serios la o detoxifiere după Paște:

  1. Persoanele care încearcă să slăbească
  2. Persoanele care prezintă semne sau suferă de ficat gras, pre-diabet etc.

Detoxifiere pentru persoanele care încearcă să slăbească

Avem o veste bună și una proastă pentru tine:

  • O masă/zi în care să mănânci tot ce vrei poate fi benefic pentru tine.
  • Trebuie să revii foarte repede la rutina ta în materie de dietă!

Diferite studii au arătat o masă de „alintare”, în care mănânci ce vrei din când în când poate:

  • stimula motivația ca să continui dieta
  • accelera metabolismul (care poate deveni un pic leneș când urmezi o dietă săracă în calorii)
  • reglează nivelul de leptină (hormonul nostru de „Nu mai mânca!”), care poate fi puțin scăzut când urmezi o dietă de ceva timp

Totuși, trebuie să revii ulterior pe drumul cel bun. Experimentele pe șobolani au arătat că 3 zile de mâncat nesănătos distruge bacteriile intestinale în același mod ca și consumul de alimente nesănătoase în mod regulat!

Recomandările noastre

Bucură-te de sărbătoarea Paștelui la maxim. Ia-o ca pe o relaxare a corpului și minții.

După aceea, ai două opțiuni:

  1. Dacă vei avea mâncăruri de Paște pentru mai mult de o masă, încearcă să le încorporezi în mesele tale normale cu adaos suplimentar de legume alimente fermentate. De asemenea, fii atent cu privire la dimensiunile porțiilor după încheierea mesei de „alintare”.
  2. Poți profita de masa de Paște ca să-ți aduci procesul de slăbire la un alt nivel. După sărbătoare, îți va fi mult mai ușor dacă ai un plan, iar o detoxifiere scurtă este ideală pentru asta.

Important: concentrează-te asupra digestiei și ficatului; acestea două tind să sufere cel mai mult atunci când ne îngrășăm.

Detoxifiere pentru persoanele care prezintă simptome sau suferă de ficat gras

Odată cu creșterea nivelului de obezitate, numărul persoanelor care suferă de boli cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul sunt în creștere. Totuși, acest lucru nu se întâmplă peste noapte.

Din păcate, mulți oameni nu observă semnele ce prevestesc bolile sau nu iau în serios modificările care intervin în corp. Adesea se întâmplă și în cazul ficatului gras.

Dacă observi măcar unul dintre următoarele simptome, este posibil să ai deja boala ficatului gras și trebuie să acționezi rapid:

  • Ți-ai pierdut pofta de mâncare și pierzi în greutate
  • Mânânci normal, dar ai câștigat în greutate
  • Încerci să slăbești, dar e mai greu decât în trecut
  • Ai început să observi grăsime acumulțndu-se în zona taliei și abdomenului
  • Nu ai destulă energie
  • Calitatea somnului tău a scăzut și te trezești adesea în timpul noapții
  • Digestie proastă

Ficatul gras este o consecință a stilului de viață nesănătos - consumul excesiv de alimente prelucrate, îngrășare, stresul frecvent, lipsa de actvitate fizică, mâncatul în oraș sau din veselă de plastic, consumul excesiv de alcool, fumatul etc.

Schimbarea stilului de viață ar fi o decizie bună, dar să te detoxifiezi regulat după vacanțe sau sărbători (cum ar fi Crăciunul sau Paștele) de asemenea ar fi înțelept.

Ficatul este responsabil pentru mai mult de 500 de procese din corpul nostru.

Pentru cei care suferă de ficatul gras, este mai bine să:

  • Micșoreze porțiile și aportul zilnic de calorii
  • Consume alimente integrale
  • Mărească aportul de fibre, legume și alimente fermentate
  • Nu consume prea mulți carbohidrați (în special prelucrați)
  • Nu mănânce prea multe proteine
  • Reducă la minim consumul de alcool, fumatul, consumul de medicamente care sunt procesate prin ficat (precum Ibuprofen)
  • Bea multă apă (dar nu din sticle de plastic)
  • Practice în mod regulat activități fizice cu intensitate mică sau medie
  • Reducă nivelul de stres și îmbunătățească calitatea somnului

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face dacă suferi de ficat gras este să consumi ciulin de lapte. EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) a confirmat că această plantă protejează ficatul și îi stimulează puterea de detoxifiere.

Ciulinul de lapte conținut în Hepafar Forte este de 10 ori mai puternic decât în produse similare de pe piață, deoarece i-am crescut biodisponibilitatea.

Recomandările noastre

Gândește-te ce înseamnă Paștele pentru tine. Dacă este important pentru tine din punct de vedere cultural sau religios, sărbătorește-l așa cum ai făcut-o întotdeauna. Dacă poți însă, fă schimbări, de exemplu concentrează-te asupra controlului porțiilor. De asemenea, dacă poți sări peste vin și prăjituri, este și mai bine.

Dar ia această zi specială ca ultima zi de în care îți ignori sănătatea. Acest corp este unicul pe care îl ai și modul în care îl tratezi acum va determina modul în care te va trata el atunci când vei îmbătrâni.

Produse pentru tine