Detoxifierea organismului în sezonul rece

Sarbatorile dar și lipsa hranei adecvate din sezonul rece isi pot pune serios amprenta asupra organismului tau. Chiar daca ai avut grija sa nu consumi preparate traditionale in exces, sau sa nu mananci foarte mult cozonac, in aceasta perioada vei fi mai putin motivata sa te implici in diferite activitati, in special din cauza lipsei de energie.

image

Incepe o cura de detoxifiere, pentru a-i reda organismului tau energia de care are nevoie. Atentie insa, este posibil ca in primele zile de la inceperea curei de detoxifiere sa te confrunti cu cateva dureri de cap sau balonare, dar toate aceste manifestari vor disparea odata ce organismul tau se obisnuieste cu dieta de detoxifiere.

Renunta la cafea 

Desi vei avea impresia ca numai cafeaua te poate ajuta sa-ti revii mai repede in acele dimineti in care pur si simplu esti lipsita de energie, te inseli. Este important ca pe durata curei de detoxifiere sa eviti consumul de cafea. Opteaza pentru ceai verde, are aceleasi proprietati ca si cafeaua. Este suficient sa bei o cana la inceputul zilei, si vei avea energie pe toata durata ei.

Hidrateaza-te 

Dupa aceasta perioada in care ai consumat tot felul de bauturi, in special alcoolice, organismul tau are nevoie sa se refaca, iar cea mai simpla metoda este sa consumi cat mai multa apa, in perioada imediat urmatoare sarbatorilor. Incearca sa consumi in jur de 6 – 8 pahare de apa pe zi. Stoarce cate o lamaie sau o portocala pentru a turna zeama in paharul de apa. Continutul de vitamina C din citrice ajuta la arderea grasimilor din organsim si reduce inflamatiile. Este foarte important sa eviti consumul de alcool pe durata curei de slabire.

Urmareste un program de detoxifiere, de 10 zile 

Programul de detoxifiere in 10 zile: Detox in 10 zile, ajuta la detoxificarea organismului pe baza celor trei mese importante ale zilei, pentru cel mai bun efect de curatare a corpului. Pachetul Detox in 10 zile accelereaza eliminarea toxinelor din organism, regleaza functionarea ficatului si a tractului gastro-intestinal, ajuta la pierderea in greutate, curata pielea de imperfectiuni si te ajuta sa ai un somn mai linistit. Mai multe AICI ←

Consuma cereale integrale si fulgi de ovaz 

Renunta la mancarurile grele, pline de grasime, care sunt un pericol atat pentru sanatate, cat si pentru silueta. Opteaza pentru alimente pe baza de fibre, pentru ca organismul tau sa aiba mai multa energie. Cerealele integrale sau fulgii de ovaz iti vor oferi necesarul de fibre de care organismul tau are nevoie. In plus, pentru a servi o masa sanatoasa, poti combina aceste alimente cu diferite fructe, cum ar fi merele, si astfel vei adauga si un plus de antioxidanti.