Dieta cu ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel se folosește din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diverselor afecțiuni medicale, începând cu cele digestive, ginecologice, respiratorii și ajungând până la boli ale pielii.

image

Fără a avea pretenția de a fi un panaceu universal, ceaiul de mușețel a fost este și va fi întrebuințat pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății, inclusiv în curele de slăbire! Află în rândurile de mai jos  cum te poate ajuta acesta să slăbești eficient.

Cum acționează ceaiul de mușețel în cura de slăbire?

Mușețelul este cel mai bine cunoscut pentru abilitatea sa de a calma și relaxa corpul. Noi dovezi arată că el poate avea o influență semnificativă asupra pierderii în greutate. Ceaiul de mușețel este un diuretic puternic care ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, acesta reduce stresul și eliberarea de hormoni care duce la depunerea de grăsimi pe abdomen.

Cura cu ceai de mușețel.

Poate fi ținută în mai multe forme:

Se poate bea câte o cană de ceai înainte de fiecare masă, deoarece mușețelul stimulează producția de sucuri gastrice, fapt care va ajuta la o digestie corectă în cura de slăbire. Totodată se recomandă și consumul unei cești de ceai înainte de culcare pentru un somn liniștit. Tulburările de somn dereglează producția de insulină și alte procese hormonale care au ca efect depunerea de kilograme în plus și îngreunează eforturile de slăbire.

O altă soluție ar fi consumul de mușețel fermentat în alcool și cereale. O lingură din acest amestec, servită înaintea fiecărei mese, reduce apetitul, și, mâncând mai puțin, vei pierde automat din greutate. Pentru ca această dietă să aibă succes este necesar să o urmezi pe o perioada de 1-3 luni, în funcție de numărul de kilograme pe care vrei să-l dai jos. Aplicată corect, această dietă te poate ajuta să slăbești chiar și 7 kilograme în prima lună de tratament. Combinația de ceai și  tinctură are efect diuretic și laxativ, favorizând arderile și eliminarea apei din organism.

Sfaturi pentru o slăbire corectă.

  • Poți combina ceaiul de mușețel cu ceai alb, cofeina conținută de acesta din urmă  accelerând procesul de slăbire. O altă combinație indicată este cea cu suc de lămâie ce stimulează producția de sucuri gastrice și detoxifică organismul de substanțe nocive.
  • Daca suferi de diaree acuta, evita consumul de ceai si tinctura de mușețel.
  • Nu abuza de acesta cură, deoarece poți ajunge la stări de vomă, arsuri stomacale și chiar deshidratare.