Dieta cu ceai verde

Ceaiul verde este soluţia ideală dacă sunteţi în căutarea unei diete de slăbit simple şi rapide. Ceaiul verde are o mulţime de beneficii asupra sănătăţii organismului, nu ajută doar la slăbire

image

Ceaiul verde este o băutură orientală având o acţiune dublă: pe de o parte înviorează şi stimulează activităţile cerebrale, pe de altă parte topeşte grăsimile. Bogat în mangan, el întăreşte ţesuturile, activează metabolismul şi elimină celulele adipoase.

Ceaiul verde poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase, ține greutatea sub control, ajută la creşterea imunităţii şi este un antioxidant excelent. Una dintre proprietăţile sale o constituie efectul de ardere a grăsimilor şi accelerare a metabolismului.

În ce consta dieta cu ceai verde?

Fiind o dietă, regimul alimentar include consumul acestui preparat, dar presupune și respectarea strictă a orelor de masă precum şi cele 30 de minute de mişcare măcar de câteva ori pe săptămână.

Trebuie să beţi ceaiul cu 15-30 min înainte de fiecare masă principală. El acţionează ca inhibitor pentru apetitul alimentar.

Dimineața, înainte sa vă ridicații din pat, beți pe stomacul gol în jur de 250 ml de ceai verde neîndulcit. Durează ceva până vă veți obișnui cu gustul său însă merita efortul. Îl puteți consuma fierbinte însă ar fi ideal să îl beți rece. Pentru a crește numărul de calorii arse, este indicat sa NU îl beți cald. Mai bine preparați-l de seara.

Astfel, organismul tău va folosi mai multa energie ca sa îl încălzească înainte de a-l digera. Prima doză de ceai verde vă asigură o imunitate sporită pentru întreaga zi și în plus, va dă un “avânt” organismului în arderea caloriilor.

Următorul pahar trebuie consumat cu 15 minute înainte de prânz. Vă asigurați astfel că organismul va arde caloriile primite chiar dacă aveți un stil de viață foarte sedentar. Veț observa că vă săturați mult mai repede. La fiecare “doză” de ceai, trebuie să beți și una de apă. La un calcul simplu, veți vedea că ajungeți la 4 pahare de ceai și 4 de apă.

Ultimul pahar de ceai verde trebuie băut cu 15 minute înainte de cină. În ciuda faptul că are cafeină, nu aveți motive reale să vă ingrijorați că veți rata somnul.

Care sunt rezultatele?

Sunt persoane care au slăbit şi 8 kilograme cu dieta cu ceai verde. Pierderea kilogramelor în plus se datorează efectului EGCG (polifenolii antioxidanţi EGCG sunt cei mai puternici compuşi din extractul de ceai verde, sunt de 100 de ori mai puternici în efectul lor antioxidant decât vitaminele C şi E.) care cresc consumul de energie şi accelerează arderile.

Dieta cu ceai verde este o alegere foarte bună de a scăpa de kilogramele în plus într-un mod rapid şi sănătos.

Ceaiul verde este deosebit de bogat în flavonoizi care ajută la menţinerea sănătăţii (flavonoizii constituie 30% din greutatea uscată a unei frunze).

Ştiaţi că?

Slăbirea cu ajutorul ceaiului verde se produce în special în zona abdomenului şi intern( se elimină grăsimea din jurul  organelor interne şi a intestinelor)

Spre deosebire de depozitele de grăsime acumulate în zona şoldurilor( unde se creează aşa numita formă de  “pară” a corpului), grăsimea viscerală (cea din jurul intestinelor, care produce formă de “măr”) este asociată cu un risc mare de sindrom metabolic sau diabet de tip 2.