Dieta de 1200 de calorii

O dietă care să presupună consumarea unui număr de 1200 de calorii zilnic este minimul recomandat pentru o scădere în greutate sigură și sănătoasă.  Secretul acestei diete stă în alegerea alimentelor consumate și în evaluarea riguroasă a numărului de calorii ingerate zilnic. Prin urmare scopul ei nu este să te înfometeze ci să-ți asigure aportul energetic de care ai nevoie cu un minim de calorii. 

image

Care sunt regulile generale pentru succesul acestei diete?

  • Nu trebuie să țină mai mult de 10 zile.
  • Pentru evitarea carențelor nutriționale meniul alimentar din fiecare zi trebuie să conțină proteine din carne, grăsimi sănătoase( nuci, migdale, avocado) și de asemenea legume fructe și verdețuri.
  • Sunt interzise toate alimentele procesate, zahărul alb, făina albă, mezelurile, prăjelile, produsele de patiserie, sucurile nenaturale, conservele și snack-urile.
  • Ai grijă să nu depășești 1200 - 1300 de calorii pe zi, asta înseamnă că trebuie să știi conținutul caloric, măcar aproximativ, la toate alimentele pe care le consumi.
  • Trebuie să consumi minimum 2 litri de apă în fiecare zi.
  • După încheierea dietei, adaugă în fiecare săptămână câte 100-200 de calorii la meniu, pentru a nu te îngrășa la loc.

Alimente recomandate

Micul dejun trebuie să conțină între 250-300 de calorii. Alege produse lactate și fructe la micul dejun - proteina din lapte și fibrele din fructe îți dau senzația de sațietate.

Prânzul trebuie să conțină între 300-350 de calorii. Această masa este obligatorie și trebuie să conțină grăsimi, proteine și fibre. Alege legume  verzi (broccoli, fasole verde, spanac), proteine slabe (carne de curcan, ouă sau pește) și cereale integrale ( pâine integrală).

Cina  trebuie să se încadreze între 400 și 500 de calorii. Poți încerca o salată mare de varză albă cu o bucată de carne cât palma și 200 de grame de legume înăbușite cu o linguriță de ulei de măsline.

Iată mai jos și un exemplu de meniu care respectă regula celor 1200 de calorii pe durata unei zile întregi.

Micul dejun: roșii cherry (100 g), pâine graham (50 g), crema de brânza light (100 g), 1 cană de cafea/ceai fără zahăr

Gustare: 200 de gr. de pomelo

Prânz: piept de curcan la grătar fără piele (150 g), mujdei de usturoi cu iaurt și ulei de măsline (60 ml), ciupercuțe la grătar (100 g), salată verde cu suc de lămâie și ulei de măsline (150 g)

Gustare: 200 de gr. căpșuni

Cina: macrou la grătar (110 g), salata asortată (180 g), mujdei de usturoi cu iaurt slab și ulei de măsline (60 g), pâine graham (50 g)