Coșul este gol?
Putem presupune că este astfel pentru că nu ai văzut ultimele noastre oferte
Sensilab folosește cookies pentru paginile sale web, care nu stochează date cu caracter personal. Este posibil ca unele cookies să fie deja instalate. Prin continuarea utilizării paginilor noastre, ești de acord cu utilizarea de cookies.
Contactează-ne online sau sună la 0312295205
100% garanția satisfacției
Livrare gratuită peste 149 RON
Ficatul este al doilea mare organ din corpul nostru și are o importanță colosală pentru sănătate. Fiecare nutrient care intră în organism trece prin ficat și apoi este supus transformării biochimice. Ficatul este ca un mic laborator care efectuează procese chimice vitale.
Ficatul este parte a tractului gastro-intestinal, așadar orice aport alimentar (mâncare sau băutură) îl afectează. Cea mai mare problemă este reprezentată de dieta modernă, adică o alimentație necorespunzătoare, cum ar fi: fast-food, alimentele procesate industrial, consumul excesiv de alcool.
Evită prăjirea și coacerea produselor alimentare, fierbe-le cât mai puțin, în acest mod nu numai că vei consuma mâncăruri mai ușor de digerat dar vei păstra și nutrienții intacți.
Mesele grele (carnea, ouă, alimentele grase) contribuie la acumularea de căldură în organism, încearcă să te bucuri de mai multe salate și fructe.
În conformitate cu Orgnizația Mondială a Sănătății, este recomandat consumul a maxim 5g sare/zi (o linguriță). Un consum mai ridicat de sare afectează atât funcția normală a ficatului cât și funcția excretorie.
Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea corpului. Dacă dorești să detoxifiezi ficatul bea suc de morovi sau sfeclă roșie.
În categoria acestor alimente intră și: tofu, fasole, sfeclă, napi, smochine.
Consumul excesiv de alcool este strâns legat cu dezvoltarea ficatului gras și apariția unor boli precum hepatita alcoolică sau ciroza hepatică.
Cel mai vine vândut supliment alimentar pentru detoxifierea ficatului și regenerarea celulelor hepatice este Hepafar, sub formă de capsule, care întreține funcționarea optimă a ficatului. Acesta conține o combinație de fosfolipide naturale din soia, extract de anghinare și vitamina E, care are rol în protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.