Grăsime: DA sau NU?

Acum că sărbătorile au trecut, mulți dintre noi resimt consecințele alegerilor alimentare din perioada magică a anului. De obicei în asemenea momente începem să ne gândim la o pierdere în greutate - cea mai des întâlnită rezoluție de Anul Nou. Dar ce cale să alegi ca să nu dai greș? Deficit de carbohidrați? Consum redus de grăsimi? Informațiile disponibile pot fi confuze. Hai să ne lămurim.

image

Consum redus de carbohidrați sau de grăsimi?

Dietele ce au la bază un consum redus de carbohidrați sunt foarte populare acum. Dar cât sunt de bune și eficiente? Îți poți imagina cu adevărat viața ta fără pâine sau paste? Oamenii de știință au ajuns la o concluzie: cea mai bună dietă este una pe care o poți urma. Dacă renunțatul la carbohidrați nu este o opțiune bună pentru tine, ce poți face? Poți reduce aportul de grăsimi!

Reducerea grăsimilor funcționează!

Un studiu a demonstrat că oamenii au pierdut mai multe grăsimi corporale prin reducerea aportului de grăsimi decât prin reducerea cantității de carbohidrați consumată! Participanții au încercat diferite diete care le-au redus aportul de calorii cu o treime, fie prin reducerea carbohidraților, fie a grăsimilor. Rezultatele publicate în „Cell Metabolism ” au arătat că, după șase zile de urmare a fiecărei diete, persoanele care și-au redus aportul de grăsimi au pierdut în medie 463g de grăsimi corporale - cu 80% mai mult decât cei care au redus aportul de carbohidrați - ei au pierdut în medie 245g**.

Grăsimile sunt bogate în calorii

Grăsimea are de două ori mai multe calorii per gram decât carbohidrații și proteinele. Un gram de grăsime are în jur de 9 calorii, în timp ce un gram de carbohidrați sau proteine are aproximativ 4. Prin alte cuvinte, pentru a reduce același număr de calorii, trebuie să renunți la o cantitate de cel puțin de două ori mai mare de proteine sau carbohidrați! Acesta este motivul pentru care s-ar putea să-ți fie mai ușor să atingi obiectivul caloric dacă reduci aportul de grăsimi. Dar există o cale și mai ușoară?

Produse de tip fat binders (care înglobează grăsimile și facilitează eliminarea lor)

Aceste suplimente sunt foarte utile pentru pierderea în greutate. Dar nu trebuie confundate cu arzătoarele de grăsime. Spre deosebire de arzătoarele de grăsime, fat binders nu se implică în procesele metabolice - nu conțin stimulente și nu afectează modul în care corpul tău păstrează grăsimile. Deci, ce fac fat binders?

Fat binders, sau produsele care înglobează grăsimile și facilitează eliminarea lor, lucrează împreună cu sistemul digestiv pentru a reduce cantitatea de calorii provenite din grăsimi care se absorb din alimentele consumate. Se leagă de grăsimea din alimente și se asigură că îți părăsește corpul neutilizată. În acest fel, nu trebuie să te înfometezi pentru a slăbi!

FatEliminator EXTREME

Este un fat binder incredibil de eficient care îți reduce absorbția de grăsimi cu aproape o treime! Atunci când grăsimea din alimente intră în contact cu FatEliminator, aceasta formează un gel care nu poate fi absorbit de corp. Datorită conținutului de fibre omologate, grăsimea părăsește corpul fără a fi metabolizată

FatEliminator EXTREME te ajută să reduci aportul caloric fără efort sau înfometare și să mărești eficiența dietei urmate (dacă e cazul). Doar consumă o băutură delicioasă cu gust de lămâie la 30 de minute după masă și s-a rezolvat!

**[sursă: https://www.cell.com/fulltext/S1550-4131%2815%2900350-2]