Cum afectează lipsa somnului greutatea corporală

Click aici

Grăsimea abdominală- hormonii sunt mai vinovați decât mâncarea

21.01.2019

Slăbitul este o luptă grea pe care mulți o duc ani întregi, uneori fără succes. Problema excesului de greutate devine tot mai gravă de la o zi la alta deoarece tot mai multe persoane se confruntă cu aceasta, obezitatea atingând aproape nivelul unei epidemii pe întreg globul.

Diete variate, soluții magice propuse de diverși specialiști... le-ai încercat pe toate, însă uneori nimic nu funcționează, chiar mai mult de atât, îți pot ruina sănătatea.

Un lucru este clar stabilit în ceea ce privește pierderea în greutate:  nu se reduce totul la aportul caloric!

Îngrășatul este mult mai complex decât ai crede, iar incapacitatea unei persoane de a slăbi poate fi efectul unei probleme de sănătate. Ca să o spunem mai simplu:  pentru a slăbi trebuie să fii sănătos.

Când vine vorba de acele kilograme ”încăpățânate” care nu vor să dispara, cele mai problematice sunt cele din zona abdominală, așa numita grăsime viscerală. Datorită locației, în imediata apropiere a organelor vitale, acesta crește riscul de apariție a unor boli, de aceea este vital să reduci grăsimea din această zonă.

”Dar cum pot face acest lucru?”, probabil că te întrebi, din moment ce tocmai în acea zonă sunt depozitele de grăsime care nu vor să dispară. 

Precum am spus anterior, înfometarea nu este o soluție, dar exisă un element cheie care afectează modul în care organismul tău arde grăsimile, în special cele abdominale. Este vorba de un hormon.

De ce hormonul de stres cauzează formarea grăsimilor abdminale?

După ani de cercetări clinice s-a demonstrat că dezechilibrul unui hormon este direct corelat cu cantitatea de grăsime viscerală aunei persoane, este vorba despre cortizol.

Cortizolul, hormon sintetizat de glandele suprarenale, este principalul coordonator a răspunsului organismului la stres. Acesta este eliberat în situații de stres, activitate fizică excesivă sau situații conflictuale- moment în care organismal este adus în starea de răspuns.

Expunerea constantă la stres cauzează niveluri constant ridicate de cortizol.

Studiile au arătat că există o legătură directă dintre nivelul de cortizol ridicat în mod constant și formarea depozitelor de grăsime, în special în zona abdominală, atât la bărbați cât și la femei.

Cum să echilibrezi hormonii pentru a avea o talie mai subțire

În primul rând, cea mai importantă este adoptarea unui stil de viață sănătos și reducerea la minimul posibil a stresului.

În al doilea rând se recomandă consumarea suplimentelor alimentare naturale care susțin funcția suprarenalelor și regleaza sinteza de cortizol, menținându-l la niveluri la care să nu afecteze greutatea corporală. AdrenaLux este un produs 100% natural care conține 3 plante puternic adaptogene: coroana regelui, ginseng și ciuperca cordyceps.