Grăsimea abdominală, un pericol pentru sănătate

Poate nu te-ai gândit până acum, dar zona în care este localizată grăsimea pe corpul tău este un factor extrem de important pentru sănătatea ta.

foto: Promote Helath

image

Ce spun cercetările?

Cercetările efectuate în centre de specialitate din Marea Britanie au descoperit că persoanele care au cantități mari de grăsime pe abdomen, comparativ cu alte părți ale corpului, au un risc mai mare de a dezvolta cancer și boli de inimă. Grăsimea abdominală este un indicator al grăsimii ce înconjoară organele interne.

Studiul efectuat și publicat în jurnalul Colegiului American de Cardiologie a inclus 3086 de persoane cu o vârstă medie de 50 de ani. Cercetătorii au monitorizat participanții la studiu pe o perioadă de șapte ani, timp în care au examinat situația bolilor cardiace și a cancerului. Au fost utilizare scanări și tomografii computerizate pentru a analiza unde se acumulează grăsimea.

La sfărșitul perioadei de monitorizare muriseră 71 de persoane, 90 avuseseră un eveniment cardiac și 141 dezvoltaseră cancer.  Cercetătorii au găsit o asociere clară între grăsimea abdominală și riscurile mai înalte de cancer și evenimente cardiace.

Nu este prima dată când riscurile de boală cardiacă au fost corelate cu grăsimea de pe burtă. HealthDay a raportat un studiu care arăta că pentru pacienții cardiaci cu greutate normală riscul de moarte timpurie se mărește dacă au grăsime abdominală.

Alte riscuri de sănătate legate de grăsimea abdominală

Alte cercetări efectuate au găsit legături între grăsimea abdominală și osteoporoză, apneea obstructivă de somn și cancerul de colon.

De ce apare această diferență între grăsimea dintr-un loc în altul?

Este foarte simplu, grăsimea din zona burții, așa numita grăsime viscerală, este de fapt numai vârful aisbergului. Atunci când grăsimea este localizată în zona organelor principale, înseamnă că pe interior organele principale sunt acoperite de grăsime, fapt ce intervine direct cu corecta funcționare a acestora și diferitele probleme de sănătate.

Sensilab recomandă pachetul Ficat Sănătos

Beneficiile pachetului:

  • Combinație revoluționară patentată din amestec de amurariu și fosofolipide pentru un efect de detoxifiere maxim
  • Efectul de curățare al ficatului este de 10 ori mai puternic
  • Acțiune 3 în 1: detoxifiază, regenerează și întărește ficatul
  • Elimina toxinele din organism
  • Bogată în fibre, care au proprietatea de a lega toxinele și de a le elimina
  • Cu gust natural de lămâie