Grăsimea din zona abdomenului- problemă de estetică sau de sănătate?

Combaterea grăsimii abdominale este o problemă mai importantă decât credeai, dar nu pentru că este inestetică, ci pentru că poate indica existența unor probleme de sănătate specifice.

image

Dacă până acum dietele și sportul nu au dat rezultate, probabil este nevoie să cauți cauzele acestei probleme. Acestea ar putea fi metabolice, Steatoza hepatică (ficat gras), dezechilibru hormonal sau factori genetici.

Realitatea este că cei mai mulți dintre noi avem grăsime nedorită în jurul taliei, chiar și persoanele care par slabe. Acest lucru este complet normal și nu e niciun motiv de alarmare. Însă problema apare când grăsimea abdominală nu se află doar în stratul de piele, ci aceasta  începe să se formeze în exces și în jurul organelor interne (inimă, plămâni, ficat, etc.), așa numita grăsime viscerală.

Grăsimea viscerală are funcția de a proteja organele interne, dar când aceasta crește încep să apară problemele:

  • Hipertensiune arterială
  • Diabet zaharat de tip II
  • Boli cardiovasculare
  • Dezvoltarea celulelor canceroase

Grăsimea nu este o componentă statică a corpului uman, ci o parte activă, aceasta poate fi la un moment dat un container pentru toxine periculoase pentru sănătatea organismului.

Tu câtă grăsime ai?

Acest răspuns nu poate fi dat precis decât de un aparat RMN, dar totuși poți să faci un test la domiciliu: ia un metru și măsoară circumferința taliei, la femei aceasta nu trebuie să depășească 88 cm, iar la bărbați 100 cm. Dar oricum, nu este regulă generală, chiar și oamenii slabi, mai ales cei care nu fac activități fizice, pot prezenta grăsime viscerală în exces.

Sfatul Sensilab

Garcinia Ultra 1000 cu cafea verde ajută la pierderea greutății și la dizolvarea grăsimilor datorită ingredientelor 100% naturale.

Slăbește rapid și arde țesutul adipos

  • Elimină grăsimea viscerală
  • Inhibă pofta de mâncare
  • Reduce absorbția zahărului la nivelul tractului digestiv