10 gustări sănătoase sub 200 de calorii

Te afli cumva la dietă sau pur și simplu îți dorești să mănânci ceva sănătos și să mai diversifici alimentația zilnică cu ceva apetisant și ușor? Acest articol este pentru tine!  Iată în rândurile de mai jos câteva idei de gustări sub 200 de calorii care-ți vor răsfăța papilele gustative și te vor ajuta să-ți menții silueta

image

O felie de pâine prăjită+ 50 de gr. de humus + 1 morcov – 100 de calorii.  Humusul este bogat în acizi grași esențiali Omega 3 și furnizează cantități importante de fier , vitamina B6, mangan, cupru, acid folic și aminoacizi. Alături de morcov devin eo gustare foarte sățioasă și hrănitoare.

Două ouă fierte. Conțin împreună doar 155 de calorii și o gamă largă de vitamine și proteine. Oul este considerat de nutriționiști unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional.

Un măr cu o felie de brânză. O felie de brânză, cu un conținut redus de grăsimi, va conține între 60-80 de calorii, iar un măr mediu va avea in jur de 126 de calorii.

150 de gr de ton amestecat cu 50 g brânza ricotta. O gustare extrem de hrănitoare bogată în calciu, proteine și acizi grași esențiali.

200 de gr iaurt grecesc și o cana de căpșuni. Căpșunile au doar 46 de calorii/cană iar cele aproximativ 200 de gr. de iaurt grecesc înseamnă aproximativ 100 de calorii. Vei obține astfel o gustare delicioasă și sănătoasă.

Un ardei roșu feliat și 10 migdale. Această gustare își va asigura un aport necesar de vitamine A și C dar și proteine și grăsimi sănătoase.

Smoothie de afine. Pune în blender 1/3 iaurt degresat cu 2/3 afine congelate și un cub de gheață. Îți vei asigura astfel o gustare bogată în calciu și antioxidanți cu aproximativ 100 de calorii.

Brânză de casă cu pepene galben. O jumătate de ceașcă de brânză de casă și o feliuță de pepene galben însumează mai puțin de 100 de calorii, dar si 14 g de proteine.

Un cartof copt cu brânză degresată. Poți să folosești 100 de gr. de brânză de vaca 0.1% grăsime și un cartof de dimensiune medie pentru o gustare foarte sățioasă.

O portocală. Conține numai 60 de calorii și este una dintre cel mai bune fructe pentru o gustare, datorită conținutului ridicat de vitamine și antioxidanți pe care îi conține. 

Poftă bună îți dorim!

Soluția Sensilab: Garcinia Slim

Ingredientul principal acidul hidroxicitric sau HCA, care se obține din coaja fructelor, a fost dovedit științific că ajută în procesul de reducere a excesului de greutate. Alături de acidul ascorbic și crom  devine un produs imbatabil în curele de slăbire, cu efecte garantate și dovedite științific.

  • Inhibă formarea rezervelor de grăsime. Într-adevăr, HCA inhibă acţiunea unei enzime din corpul nostru care transformă în depozite de grăsime toţi carbohidraţii care nu sunt folosiţi pentru a produce imediat energie. 
  • Inhibă pofta excesivă de mâncare. HCA este un cunoscut inhibitor al apetitul care crește nivelul de serotonină în sânge. Serotonina este un neurotransmiţător al creierului care oferă oamenilor un sentiment de bunăvoință și bucurie. Deoarece HCA creşte nivelul de serotonină, îmbunătăţeşte starea de spirit şi inhibă dorinţa de a mânca. 
  • Ajută la creșterea secreției de serotonină (hormonul bunei dispoziții. Acest hormon este în strânsă legătură cu pofta de mâncare, astfel având un nivel mai ridicat de seotonină, pofta de mâncare va fi redusă.