Jumătate din populația globului suferă de lipsa acestei vitamine

Deficiența acestei vitamine este rareori diagnosticată, dar are conexiune cu multe afecțiuni, printre care se numără și cele cardio-vasculare, diabetul, depresia, durerile musculare cronice sau boli autoimune.

image

Vitamina în cauză este vitamina D, aceasta se sintetizează în urma recțiilor fotolitice care apar în prezența razelor UV.

Persoanele care locuiesc în zonele temperate sau polare nu se pot bucura de expunerea la razele solare tot timpul anului, de aceea această defiență este mai frecventă în rândul lor. Mai mult de atât, chiar și în timpul verii de multe ori ne petrecem timpul în spații închise (case, birouri, scoli, mijloace de transport în comun, etc.), unde razele UV nu au acces.

Persoanele mai în vârstă vor sintetiza mai puțină vitamina D decât tinerii, de exemplu o persoană de 70 de ani va sintetiza cu 25%  mai puțină vitamina D decât o persoană de 20 de ani.

Vitamina D se poate dobândi și prin dietă, dar în general cantitățile disponbile sunt  minime, din acest motiv vom găsi pe raft multe produse lactate îmbogățite cu vitamina D. Unele ciuperci conțin și ele cantități mici de vitamina D, iar dintre produsele de origine animală, ficaul de cod, hering și sardine este cel mai bogat în vitamina D.

Pentru a absorbi din hrană cantitatea zilnică necesară de vitamina D trebui să consumăm: 800 g de somon sau 10 linguri de ficat de cod. Aceste cantități sunt puțin probabile a fi consume de către orice persoană.  De aceea se recomandă consumarea suplimentelor alimentare cu vitamina D în orice perioadă a anului. Cu doar 1 capsulă pe zi de Vitamina D3 de la Sensilab vei acoperi ncesarul zilnic de vitamina D3 , astfel încât organismul să funcționeze normal.