Lipsa vitaminei D

Întrucât toate țările europene îndeamnă oamenii să rămână acasă pentru a reduce răspândirea bolii coronavirus care a marcat marea parte a anului, nu este o surpriză faptul că mulți sunt în căutarea unor modalități de a consolida sistemul imunitar.

image

Cu excepția muncii și efectuării unor cumpărături esențiale, majoritatea dintre noi sunt limitați la casele noastre din cauza măsurilor de distanțare socială și este firesc să apară îngrijorări cu privire la combinația comună în aceste zile: lipsă de lumină solară + lipsă de activitate fizică + lipsa unei alimentații adecvate.

Ți se întâmplă în fiecare iarnă?

Ți se întâmplă să ai perioade în care te simți obosit(ă) tot timpul și răcești adesea, cu atât mai mult în timpul lunilor de iarnă? Poate ți se înrăutățește starea de spirit, fără niciun motiv? Ba mai mult, suferi de dureri la nivelul oaselor și mușchilor, nu-i așa?

Toate acestea ar putea însemna că nu primești suficientă vitamina D.

Ce este vitamina D și de ce avem nevoie de ea?

Așa-numita vitamina soarelui este produsă atunci când pielea noastră este expusă la lumina solară. Se găsește și în anumite alimente, cum ar fi peștele gras și gălbenușul de ou.

Vitamina D3 joacă multe roluri cruciale în corpul tău:

  • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
  • Ajută la menținerea funcției musculare normale
  • Suportă buna funcționare a oaselor și dinților
  • Contribuie la absorbția și utilizarea normală a calciului și fosforului
  • Sprijină diviziunea celulară normală

Deși vitamina D este foarte importantă pentru corpul nostru, o mare parte a populație este deficientă în această vitamină.

Deficitul de vitamina D este răspândit

Aportul insuficient de vitamina D este extrem de răspândit; se crede că aproximativ 1 miliard de oameni din întreaga lume se confruntă cu această problemă*. În Europa, aproximativ 40-75% din populație are un nivel redus de această vitamină crucială.

Toată lumea are nevoie de vitamina D!

Zilele scurte și întunecate în Europa între lunile octombrie și aprilie înseamnă că nu suntem expuși suficient la lumina soarelui, astfel încât vitamina D nu poate fi produsă în cantități adecvate și trebuie să o obținem din alte surse.

Din păcate, este destul de dificil să atingem un nivel suficient doar cu pește și gălbenușuri de ou; iar cei care stau mai mult în interior și au cel puțin câteva kilograme în plus sunt predispuși și mai mult acestui risc! Celulele adipoase din corp acționează ca rezervoare pentru vitamina D, făcând-o mai puțin disponibilă organismului.

Deoarece simptomele pot fi subtile și greu de recunoscut mai ales în lunile de iarnă, este important să întreprinzi măsuri acum.

Dacă ar exista o vitamină pe care am îndemna toată lumea să o consume în această iarnă, cu siguranță ar fi vitamina D.

Și tu poți beneficia din consumul de vitamina D3 care este crucială pentru sistemul imunitar, sănătatea oaselor și funcția normală a mușchilor.

ALL IN A DAY Vitamina D3 are o formulă cu potență ridicată cu 4000 UI (100 μg) de vitamina D3 în capsule ușor de înghițit, fără coloranți artificiali.

Surse: 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4143492/